Staro Leonardo i fin årsdebut – trippel till Untersteiner

Två lovande 4-åringar, en fin årsdebut av Staro Leonardo och några vassa hemmasegrar. Om vi sedan nämner att det satt 300 gäster i restaurangen så förstår ni att det var en bra onsdag på Jägersro.


Ett toppnummer under kvällen var alltså årsdebuterande Staro Leonardos seger i i det inledande V86–loppet på Jägersro.
Dubbla tillägg över medeldistans spelade ingen roll för nioåringen med tränaren Joakim Lövgren i sulkyn. Favoriten fick kliva fram utvändigt ledaren Mister K.O.Z dryga varvet från mål och hade sedan inga problem att bärga segern.
– Det var en tuff årsdebut men bra var han. Att stå med dubbla tillägg på Jägersro är inte lätt. Men han var väl förberedd och löste uppgiften på bästa sätt, sa en nöjd Joakim Lövgren.
Segertiden 1.12,8 över 2180 meter bara halvsekunden långsammare än hästens rekord.
På Jägersro blev det dramatiskt i V86-5 när Björn Lindbloms nye italienare i stallet Daiquiri Grif såg ut att gå undan till en enkel seger men rullade över i galopp 20 meter från mållinjen.
I stället blev det seger för Jerry Riordans Dubbio Amletico som stod för en fin långspurt.
– Han gjorde det själv sista 700 meterna och det var verkligen en bra prestation. Jag fokuserade bara på att komma tvåa och såg inte att den som var först i mål hade galopperat förrän efter vi var i mål, sa vinnarkusken Gustav Johansson.

image9z0gn.png

Halmstadtränaren Johan Untersteiner befann sig på Jägersro under kvällen.. Han vann lopp med två av stallets hästar utanför V86 och satte dit hästen Crono Delleselve på det stora spelet efter en snygg styrning. En häst tränad av Casillo Gennaro.
– Det går jättebra just nu. Till och med som catchdriver får man till det!

Utanför V86 satte Johan alltså en snygg dubbel. Det handlade om två 4-åringar som båda kan ha ambitioner att vara med i Svenskt Travderby den första söndagen i september.

Först ut var Mateo di Quattro som vann den tunga vägen.

– Det är klart att det var tacksamt att det blev en rejäl öppning. Nu körde jag sedan framåt för jag ville testa och se om han är så bra som jag tror.

Och det var han. Stark som en björn, även om han inte alltid travar klockrent.

– Det finns förstås lite att slipa på där, men med Bird Parker som pappa så finns styrkan där.

Framtiden?

– Derbyt går ju över 2600 meter så jag kan ju drömma i alla fall.

Ett ännu större Derbyhopp visade Johan Untersteiner upp i Dancer Brodde. Lätt till ledningen och sedan var han bara överlägsen i det lilla fältet.

– Det var en jättefin årsdebut. Han var perfekt även om han gick med lite träningsbalans.

Dancer Brodde visade redan ifjol att han tillhörde kulltoppen och vinterträningen verkar ha fört fram honom ytterligare.

– Han fick ett rejält break efter förra säsongen, sedan har vinterträningen gått klockrent.

För Dancer Brodde gäller nu kvalen till Kungapokalen, 4-åringarnas första stora lopp för säsongen, på Åby om ett par veckor.

– Det känns som om han kommer väl förberedd till den starten.

blobid4.jpg

Men även ”himmalaget” visade upp sig.

Per Nordströms Ivory Am tog andra raka segern, pang till ledningen och sedan var det lugna gatan.

– Det är ju en rejäl madam som har sin startsnabbhet som ett vapen. Hon gjorde vad hon behövde och jag hade huvan kvar så jag tror att det fanns en del krafter kvar.

Store och starke Kingsman gjorde en fin årsdebut för Thomas Uhrberg. Efter ett 2022 när det krånglande lite för talangen visade han upp sin styrka vid ett rejält slutvarv.

– Han är rejäl och stark, så jag körde därefter. Han är egentligen beroende av att det går fort, så jag är väldigt nöjd med hans årsdebut och hoppas på att bra år i år..

blobid5.jpg

Håkan B Johansson fick låna Havbergs Djali av Sören Bertilsson och efter att ha löst problemet med innerspåret och hittat till ledningen efter 500 meter var det lugna gatan.

– Jag sa sedan för ett år sedan att det här är nog den mest kapabla häst jag tränat, sa Bertilsson och nämnde att nästa start nog blir den 22:a april.

Publicerad torsdag 6 april 2023.