Önas Prince inbjuden till Elitloppet

Med 43 dagar kvar till Elitloppet fick Jägersro en representant i jätteloppet på Solvalla.
Efter galoppmissen i finalen i fjol kommer Per Nordström extra laddad med Önas Prince.
– Vi har tränat i ur och skur för att kunna prestera som bäst sista helgen i maj, sa Jägersrotränaren efter helgens inbjudan.


På lördagen delade Solvallas sportchef Anders Malmrot ut den sjätte biljetten till Elitloppet i maj. Som seden bjuder skedde det direkt i sändningen av Vinnare V75.
Jägersrotränaren Per Nordström är med för andra året med sin stjärna. I fjol tog sig den sexårige hingsten till finalen via en tredjeplats i sitt försök.
Äventyret slutade den gången med att hästen blev diskvalificerad efter en galopp i den sista kurvan med en framskjuten placering på gång.
Nordström var sänkt efteråt och menade att det kunde kan ha varit segern som försvann med galoppen.
Solvallas sportchef Anders Malmrot talar om en deltagare ute revansch.
– Det är en av våra allra bästa hästar och i år är han ute efter revansch. Med loppet han gjorde i Elitloppet i fjol vet vi var vi har Önas Prince, sa Malmrot i tv-sändningen.
Sexåringen segrade så sent som i måndags i 100 000-kronorsloppet Yngve Larssons Memorial i Halmstad. Segermarginalen tio längder. I mitten av mars blev det seger i årsdebuten i V75 på samma bana.
– Jag har hört snacket om hur nöjd Nordström har varit med hästen efter vintern. Jag ville ändå vänta lite efter första starten. Jag ville se en liten nivåhöjning och vi fick vi se en "2.0" "av Önas Prince senast i Halmstad. Det var något otroligt vad han var läcker då, säger Anders Malmrot.

"Kommer att bli ett fantastiskt elitlopp"
Därmed är den sjätte av de 16 deltagarna i Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj inbjuden.
Önas Prince var trea i Trea i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i juli i fjol. Som fyraåring segrade han i Kungapokalen, Sprintermästaren och Breeders' Crown. Andraplatsen i Svenskt Travderby får heller inte glömmas i sammanhanget.
Per Nordström i programmet Vinnare V75:
– Vi tackar för att för andra året i rad bli inbjuden till Elitloppet. Vi har tränat i ur och skur för att kunna prestera som bäst sista helgen i maj och det kommer att bli ett fantastiskt elitlopp i år.

Publicerad söndag 16 april 2023.