Önas Prince hade stor uppvisning

1.09,6 i läcker stil från utvändigt ledaren.
Önas Prince visade med eftertryck att han är en häst för de större loppen även i år.
- Varje gång jag sitter upp bakom den här hästen är det som julafton, sa tränaren och kusken Per Nordström.


Per Nordström har varit tydlig med att han siktar mot Elitloppet med Önas Prince. I fjol galopperade Önas Prince i finalen efter att ha slutat trea i försöket.
Träningsrapporterna har varit i dur hela vintern och i årsdebuten senast i Halmstad var av bästa märke för Önas Prince som i fin stil dominerade från start till mål och vann på 1.12,0 över distansen 2 140 meter autostart. Uppvisningen på annandag påsk på samma bana var minst ett steg upp på formskalan och nu räknar Per Nordström med en biljett till Solvalla sista söndagen i maj. Innan dess är planen att Önas Prince ska starta i Copenhagen Cup 14 maj.
– Jag har en starkare häst i år och vi vet att två heat, att hästen är nästan ännu vassare när han kommer ut i andra heatet. Det här bådar gott för framtiden i år, sa Per Nordström efter segerloppet på 1.09,6 över sprinterdistans.
Från spår 4 bakom startbilen i GS75-6 var Önas Prince snabb från start men fick ändå nöja sig med positionen utvändigt om Laradja Vrijthout. Knappa 600 meter från mål lättade Per Nordström lite på tömmarna och den sexårige stjärnhingsten avgjorde på bara ett par steg och lämnade fältet och vann med tio längder.
– I fjol var man osäker hur han skulle räcka mot den översta eliten som femåring. Nu kommer jag med en starkare häst så det ska bli spännande, sa Per Nordström.

I övrigt noterade vi...
...att en ambitiös Manifest Boko vann GS75-3 mycket enkelt tillsammans med Malte Handfast efter ledning från start till mål. Christoffer Eriksson tränar fyraåringen som tog andra segern för året.
...att danske fyraåringen Harald Derm tog sjunde raka segern och sjätte segern för året tillsammans med blivande  Jägersrotränaren Ken Ecce i GS75-5.

...att både Conrad Lugauer och Joakim Lövgren hade vinnare utanför GS75–spelet.

Publicerad måndag 10 april 2023.