Nu jagar Lugauer revansch

Senast galopperade han med segerchans i slutkurvan.
När han på lördag är tillbaka på V75® tror hans tränare på revansch.
– Det är helt enkelt en jättefin häst som har alldeles för lite pengar på sig.


Conrad Lugauer har fyra hästar till start inom ramen för V75 när hans hemmabanan i helgen står värd för tävlingarna. Först ut är
4 Leroy Boko (V75-2) som till synes satt på leken i andra par utvändigt när han senast galopperade i slutkurvan.
– Jag tror att han hade vunnit utan galoppen senast. Det kändes så hela loppet och speciellt in i sista sväng då han galopperade. Jag har fortfarande ingen riktig förklaring till varför han gjorde det, det enda vi ändrade var att köra barfota fram och kanske hade han lite för korta hovar. Det tror jag egentligen inte för jag hade sparat rätt mycket men alla hästar är inte likadana och han har inte tävlat så mycket utan skor, säger Conrad Lugauer i veckans avsnitt av podden V75 - lördag hela veckan.
– Det är en fantastisk häst. Han var ett tag min derbyhäst tills kroppen strulade lite, men det är helt enkelt en jättefin häst som har alldeles för lite pengar på sig. Jag håller honom mycket högt och han har tränat väldigt bra. Nu när vi också fick ett bra läge tror jag att vi har bra möjligheter att ta revansch för senaste loppet.

Barfota runt om för första gången
För motståndet står bland andra stallkamraten 9 Västerbo Tramp (V75-2).
– Han har utvecklats fint, som jag inte trodde, och det är jätteroligt. Men han älskar att gå i ett tempo och det kan han göra även på en högre nivå, men i V75 måste man i mina ögon vara lite mer komplett. Han kan bli farlig om det blir lite överpace för han går superfint in i mål och han är verkligen en modig häst som gör sitt jobb varenda gång, men han har problem med tempoväxlingar och det kan fälla honom. Men formen är hundraprocentig och spåret är också okej för hans del. Jag tror på platschans men det blir svårt för honom att vinna.
I loppet efter at det 6 Devs Donator (V75-3) som ska försvara stallets färger och femåringen kommer tävla barfota runt om för första gången.
– Honom ska man ställa höga krav på igen. Han vinner lopp av egen kraft och han öppnar ofta väldigt bra och sitter med där framme och han gör sällan bort sig. Nu är det V75 och då känner jag att jag måste försöka hjälpa honom. Han ska inte ha det onödigt svårt och därför rycker jag skorna. Jag vill helt enkelt vinna loppet för om man vinner eller blir tvåa väntar en fantastisk final, säger Conrad Lugauer och syftar på att STL-meetingets finaler avgörs under elitloppslördagen på Solvalla.
I diamantstoet är det 8 Devs Daffodils (V75-5) tur att äntra banan.
– Det är en fantastisk dam som imponerar på mig mer eller mindre varenda gång jag kliver upp i vagnen och kör henne i lopp. Det är en liten dam som är så fruktansvärt smart och att hon är bra behöver vi inte nämna, annars är man inte i den klassen som hon är i. Jag tror det var näst senast som hon var en halv längd bakom Honey Mearas, som fyra veckor senare var med i Prix d'Amerique, så "Daffi" kan göra allt.
– Spår åtta är naturligtvis inte bra men hon kan spurta extremt bra så kommer jag ner på något sätt är hon farlig och går det väldigt fort i starten kan jag gärna backa lite och sedan komma 800 kvar. Hon är inte helt borta men jag kan inte kräva vinst på samma sätt som från "Donator" eller "Leroy", men jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner för hon är en fantastisk fin märr.

Publicerad onsdag 19 april 2023.