"Robban" hittade rätt väg med Il Forte

Robert Andersson svarade för en smart manöver i första kurvan och plötsligt förvandlades bakspåret till ledning. Och i ledningen är Il Forte mycket stark.

– Det löste sig ju bra, jag vet att han trivs bäst i ledningen och svarade sedan på angrepp, sa ”Robban”.


Stammen är inte något extra, han tränas av Jarl Olsson, amatör i Glimåkra. Men springa kan Il Forte. Vinsten vid ett lunchlopp på Jägersro var inte något mått på hans kapacitet.

– Redan första gången jag körde honom sa jag att det var den finaste häst jag kört. Det är helt enkelt en fruktansvärt fin häst.

Il Forte har ju tidigare visat att han har kapacitet som räcker till mer än ett lunchlopp, men ”Jalle” Olsson har inte någon riktig plan:

– Jag har inte järnkoll på propositionerna, men det finns gott om lopp att välja på.

Rent sportsligt var det kanske Franky Bahia som stack ut. Tredje segern i femte starten, även om det såg som om det fanns en del att slipa på.

– Han blir lite orytmisk ibland, men det är en jättefin individ, berömmer Conrad Lugauer som tränar.

Franky Bahia har att brås på, storebror heter Campo Bahia. Nu tog Lugauer en försiktig start, körde till och tog över ledningen efter 500 meter och sedan var det inte någon som kunde utmana.

– Han har mycket kapacitet, men jag har lärt mig att vissa hästar behöver tid och det här är en sådan häst. Men det finns så mycket i honom att det är en häst jag kan vänta på.

imagerzoi4.png

 

Dagen inledes av Christoffer Eriksson som vann med nyförvärvet Rossi Garline. 1200 meter från mål gled han fram utvändigt ledande storfavoriten Crono Delleselve och sen var han bara starkast över upploppet.

– Det gick så sakta att jag inte hade något val, förklarade han taktiken. Sen var han bra, men han har ju tidigare visat att han duger på V75 så jag hoppas att vi kan komma dit igen.

Och på tal om nyförvärv; Rex Tile debuterade med vinst för Preben Sövik. Det som gällde var ledningen från start till mål.

– Han kom i ett väldigt fint skick till mig. Jag gjorde några smärre justeringar som föll väl ut, berättade Sövik.

Rex Tile mål.jpg

 

Tidig ledningen, eller i alla fall efter 600 meter, var det för Glad Nock. Steen Juul körde offensivt med en stark och rejäl häst.

– Jag kunde inte börja backa, så jag körde framåt. Det är ju en rejäl häst med fin styrka.

En smygare blev segervapnet för Red Mile Brodde. Victor Rosleff skuggade Sidney Celeber hela vägen och kunde sedan ta sig förbi kort före mål.

– Det här var han värd. Han har gjort flera fina lopp på slutet utan att få vinna, tyckte Rosleff.

 

Red Mile Brodde mål.jpg

Pharagraf är en ständigt underskattad häst. Nu släppte kusken Ken Ecce ledningen, fick luckan perfekt och avgjorde säkert.

– Det blev perfekt, jag tycker att han är lite bättre när han får komma bakifrån, sa Ecce.

Pharagraf tränas av Ivelin Ivanov som givetvis var nöjd.

– Vi har dessutom fler växlar kvar. Kanske kan det bli barfota nästa gång.

Dagen avslutades med att Mercury Boko (Rick Ebbinge) enkelt vann efter ledning från start till mål.

– Det är en riktigt bra häst, så nu är planen att gå ut på V75.

Vi har tekniska problem med våra målfoton.

Publicerad torsdag 27 april 2023.