Höga prispengar, nya storlopp och stark sport

Det går bra nu…

Vi kan summera det första kvartalet och ta klivet in i högsäsongen – och vi gör det med ett leende på läpparna.

– Vi har haft en otroligt bra start på säsongen rent sportsligt och kan se fram mot en tid när vi kan erbjuda fantastiska möjligheter för ägare och tränare, säger Mats Ahlkvist, sportchef.


Jägersro kommer att dela ut rekordstora 147 357 kronor i prispengar – per lopp – under 2023. Och då har vi inte räknat in de pengar som tillkommer via Premiechansningen.

– Vi delar ut 69,7 miljoner år. Trots att vi har två tävlingsdagar färre än förra året kan vi dela ut lika mycket pengar som 2022. Och då har jag inte räknat in de extrapengar som kommer till via Premiechansningen. Det blir förmodligen upp mot tio miljoner, fortsätter Ahlkvist.

Om vi tittar på säsongen mer i detalj betyder det:

# Jägersro fortsätter att vara navet i Breeders Course. Två finaler, Premio Going Kronos för 3-åringar under Åbergskvällen erbjuder 800 000 kronor i förstapris och finalen för 2-åringen den fjärde oktober har 700 000 kronor till vinnaren. Dessutom tillkommer två Superbonuslopp, ett för hingstar och valacker och ett för ston, med 400 000 kronor till vinnaren.

– De Superbonusloppen kommer att avgöras i samband med Svensk Uppfödningslöpning den 25:e november. Då kommer vi att få en fantastisk tävlingsdag med inriktning på de unga hästarna.

# V86–dagarna kommer att få ett lyft. Från maj kommer det att finnas ett lopp med 100 000 kronor i förstapris vid varje V86–kväll på Jägersro.

– Det känns fantastiskt bra att kunna erbjuda tränare och ägare de här möjligheterna, säger Ahlkvist.

Rent sportsligt har Jägersro haft en lysande start på 2023.

# Jägersro är den bana som haft flest vinnare i STL (V75).

# Jägersrotränade Rackham var först att kvala in till Paralympiatravet.

# Tomas Malmqvist är den vinstrikaste tränaren, men även Conrad Lugauer och Christoffer Eriksson finns med på tio-i-topp.

# Harran Boko (Simon Mitman) är den snabbaste häst i Sverige i år. På den listan är Rackham (Christoffer Eriksson) trea och Dallas (Linn Strandqvist) fyra.

# Conrad Lugauer finns med på tio-i-topp bland kuskar; tillsammans med catchdrivers som Stefan Persson, Ulf Ohlsson och Magnus A Djuse.

– Det räcker att vi tittar på våra egna tävlingar, vilka race, säger Ahlkvist. Sporten på Jägersro håller en fantastisk klass.

Och nu börjar alltså högsäsongen på hemmaplan.

5 april: Våryra i restaurangen med halva priset på all mat.

22 april: V75-dag med Paralympiatravet, stort familjetema och Haj Fajv för hästägarna.

5 maj: Tjejkväll med Haj Fajv för en kvinnlig hästägare.

18 maj: Den otroligt populära Gentlemannadagen.

Publicerad måndag 3 april 2023.