Flemming Jensen avslöjar sin bästa V75–chans

För en dryg månad sedan tog han en dubbelseger på V75®.
På lördag är han på nytt i hetluften.
Flemming Jensen kommer till Jägersro med sex formstarka hästar.


Hittills i år har det blivit fyra segrar på svensk mark för Flemming Jensen. Två av dem tog han på V75 i Halmstad för en dryg månad sedan. När han till helgen kommer med en hel busslast har han goda möjligheter att öka på segerskörden.
- När hästarna har form och startpoäng är det lika bra att anmäla, säger Flemming Jensen till Derby25 Live.
Han tror att Jesse Schermer (V75-2) får svårt att räcka ända till seger trots ett passande utgångsläge med innerspår, men bland stallets övriga hästar finns flera segerbud,
– Pure Attack (V75-3) och Shallow (V75-3) och tränat som vanligt inför loppet och vi förväntar oss att de löper upp till sitt bästa. Jag tror att jag själv har valt att köra den bättre av dem, Pure Attack, och han fick dessutom ett bra spår, så han är nog den av dem som har bäst chans.
Eenymeenyminymodk (V75-5) var en av hästarna i Flemming Jensens dubbel på V75 i Halmstad och den dagen gjorde hästen en mäktig prestation när han trots ett blytungt lopp tog hem segern. Senast galopperade hon utan segerchans på upploppet och den här gången startar hon med nummer tolv bakom bilen i ett lopp över 1 640 meter.
– Det talar lite emot henne men hon är den häst på gården som har bäst form och jag kan gott köra lite med henne i spåren. Hon gick ett fantastiskt lopp i Halmstad och hade en väldigt bra dag kombinerat med att favoriten hade en dålig. Spår och distans talar som sagt lite emot men jag tror att hon är den av mina i omgången som har bäst chans att vinna.

Jagar plats i Paralympiatravet
I dagens huvudnummer, gulddivisionen tillika den fjärde deltävlingen i Paralympiatravet, är det Emoji (V75-6) som försvarar de rödvita färgerna. Hästen gjorde senast årsdebut i en gulddivision på Åby och höll då starkt som trea bakom Rackham.
– Han kom ur det loppet på ett bra sätt. Det blev väl inte riktigt som jag hade tänkt, tanken var att ge honom ett rygglopp och så blev det inte, men han tog det bra och allt ser bra ut för honom. Vi gläder oss åt spåret och jag tror inte att de andra springer ifrån honom. Det här är väl det hårdaste han har provat och det är förhoppningsvis vägen in i den yppersta eliten.
Sista men inte minst är det Eros Zola (V75-7) som ska äntra banan. Han var den andra hästen som Flemming Jensen vann med på V75 i Halmstad. Senast galopperade han på upploppet på väg mot andraplatsen.
– Banan var inte normal den dagen och vi tog av skorna. Jag tror att det blev lite för hårt och som det såg ut på tv:n blev han lite rullig till slut. I träningen känns han precis som han ska.

Publicerad torsdag 20 april 2023.