Emoji från ledningen – V75–dubbel till "himmalaget"

Spets och slut.

Emoji dominerade på Jägersro och fixade enkelt en biljett till finalen av Paralympiatravet.

– Han har svarat bra på hårdare träning i vinter, konstaterade Flemming Jensen samtidigt som konkurrenter som Very Kronos, Oscar LA och Rackham gjorde bort sig med galopp.


Paralympiatravet, deltävling 4, var huvudnumret på Jägersro som var värd för veckans V75® och bjöd på ett soligt aprilväder.

Flemming Jensen var tog enkelt hand om ledningen med Emoji och när den danske toppkusken fick bestämma tempo och dämpa rejält blev det ett rent taktiklopp där ingen hade en chans i den snabba avslutningen.

Segertiden blev enkla 1.11,8 över distansen 2 140 meter autostart.

– Det har alltid varit en kanonfin häst. Nu har vi tränat lite hårdare i vinter och han har utvecklats, kommenterade Flemming Jensen som nu ser fram emot finalen av Paralympiatravet 6 maj på Åby med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Flemming Jensen var dagens man på Jägersro och tog en dubbel på V75.

I V75-3 var han bestämd och körde till ledningen på första bortre långsidan med Pure Attack och från spets blev det en mycket bekväm triumf.

image6xo0e.png

Skrällde med egentränat

Bottnas Idol var klart starkast i V75-1 och imponerade i händerna på sin tränare Preben Sövik.

1 700 meter från mål avancerade Bottnas Idol från tredje utvändigt fram utvändigt ledaren där han parkerade 200 meter senare. 650 meter kvar övertog han ledningen, ryckte undan och gick sedan undan till en mycket klar seger.

Imponerade gjorde även Demon som klev fram utvändigt favoriten Leroy Boko varvet kvar och sedan var han bara bäst. Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och tränar vinnaren gör Gennaro Casillo.

Ultra Violet segerdefilering.jpg

 

Ultra Violet visade klass och avgjorde V75-4 via en långspurt i tredjespår sista 700 meterna.

Tränaren André Eklundh satt i segersulkyn och han var mäkta stolt efter skrällen tillsammans med 15-oddsaren.

– Det är alltid extra när det är egentränat på V75. Det är en riktigt go känsla och en häst jag tycker väldigt mycket om. Det är en häst med det där extra, kommenterade André Eklundh.

Nova Mahiron prisutdelning.jpg

Läcker årsdebut

Nova Mahiron svarade för en läcker årsdebut och visade enorma fartresurser både från start och till slut. Klockorna visade 1.08,2 första 500 meterna när Nova Mahiron tog ledningen från spår 6 bakom startbilen och efter att Thomas Uhrberg fått dämpa tempot andra femhundringen så var det full fart igen genom in i och genom slutsvängen, även om det tog emot lite sista biten så visade femåringen härlig inställning och var tapper när hon höll undan till årets första seger.

Segertiden blev 1.11,4 över distansen 1 640 meter autostart.

V75 avslutade med ett mycket fint lopp i silverdivisionen och när storfavoriten Kentucky River inledde med galopp låg skrällen på lut. När sedan även ledaren Akilles Face galopperat bort sig i slutsvängen blev det till en mycket tajt upploppsstrid mellan Karat River och King Schermer där målfotot visade att den sistnämnde 35-oddsaren fick nosen först tillsammans med Michel F Rothengatter.

Innan V75–spelet tog Joakim Lövgren en dubbelseger. Först med Global Difference och sedan med Larry Wood.

– Larry Wood är en av de snabbaste hästarna i stallet. Nu fick han ett fint lopp men fick ändå jobba för att kunna vinna. Det visar hur svårt det är att vinna från tillägg på kort distans, sa Lövgren.

Daiquiri Grif prisutdelning2.jpg

Lite revansch blev det också för Daiquiri Grif, senast galopperade han med segern klar. Nu serverades han ett fins smyglopp och avslutade då till en lätt seger.

 

Publicerad lördag 22 april 2023.