Dubbla vinster för Lugauer ger heta finalchanser

En av Pokalkvällens snackhästar var Tetrick Wania som tog hem det andra försöket till Kungapokalen. Det var första segern för sin nya tränare Conrad Lugauer och den första triumfen sedan fullträffen i Svensk Uppfödningslöpning för två år sedan.


Conrad Lugauer körde offensivt från sitt bakspår och kom farande i spåren efter ett varv. Han spände ögonen i Robin Bakker bakom ledande Milan Boko som fann det för gott att släppa ledningen niohundra meter kvar. Den sistnämnda galopperade i utgången av slutsvängen, och istället var det Thereisnolimit som närmades sig från tredje par invändigt över upploppet. Men Tetrick Wania svarade säkert hela vägen och vann på tiden 1.11,8/2140a.
– Jag är jätteglad. Han fick ett ganska tufft lopp. Det kändes som att jag körde rätt men det blev tufft ändå. Det är en topphäst som jag har sagt och känt hela tiden. Han gjorde det enkelt och har en enorm klass. Man får inte glömma att det var bakspår och det var en toppinsats. Han går med skor och fast bomull och är på rätt väg. Jag tror inte att jag behöver ändra något till finalen, sa Conrad Lugauer.

Obesegrade Riverdale Z. snabbast i försöken
Jägersro-tränaren visade även upp en topphäst i det avslutande uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal, som kördes utanför V64. Det var Riverdale Z. som tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad i karriären. Lugauer lossade kanonen från andra par utvändigt på sista bortre långsidan och då blåste Riverdale Z. till konkurrenterna i ett nafs. Hon stack sedan ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.12,472140a. Det var den snabbaste segertiden av alla i kvalen till Drottning Silvias Pokal.
– Hon är fin och bara flög förbi på långsidan. Det var fantastiskt och jag är själv förvånad vilken utveckling hon har gjort. Hon springer så här fort i sin sjätte start från bakspår och på det sättet som hon gör. Jag ser fram emot finalen den 6 maj, sa Conrad Lugauer som även har fött upp hästen.

Jägersro fick även med Jade Sisu (Lugauer), Sommerbrise (Per Nordström) och High Hope Lee (Lars I Nilsson) i finalen för ston.

Publicerad lördag 22 april 2023.