Without a Doubt fick utdelning på sin fina form

Nu var allt upplagt för formhästen Without a Doubt.

Bra spår, kort distans och barfota runt om. Och det blev också en kanonprestation.

– Han var väldigt fin idag, men det gick förstås lite onödigt fort det första varvet när jag fick Conrad [Lugauer] utvändigt. Nu spelade det inte någon roll utan han vann väldigt enkelt och hade gott om krafter kvar sa kusken Gustav Johansson.


Without a Doubt tränas av hemmatränaren Patricia van der Meer som naturligtvis var riktigt glad.

– Förra gången satt han bakom en häst som tröttnade. Nu var han jättefin, det är helt enkelt en härlig häst.

Men det var fler fina insatser under kvällen.

Den danske gästen Edward kan vara något alldeles extra.

Första gången han ställdes mot svensk konkurrens sänkte han sitt rekord, vann med ”halva” upploppet och hade ändå gott om krafter kvar.

– Han var inte alls trött i mål, sa kusken Rene Kjær efter vinsten. Enda gången jag känt honom lite trött var när han vann senast men då var det ett varv längre.

imagek4fjh.png

 

Edward har nu vunnit sjutton segrar på 25 starter och har matchats snyggt i lite enklare lopp. Den här gången fick han testa lite tuffare motstånd och efter en bra start satt han i ledningen efter 700 meter. Och sen var han bara bäst.

– Det är klart att jag reser långt för att få köra en så här fin häst, sa en påtagligt nöjd kusk.

För den minnesgode kan vi nämna att den blivande stjärnans mamma heter Ambroisie och var en stjärna hos Hans Adielsson. Stoet var bl a tvåa i Derbystoet (bakom Bobtail) och tjänade nästan 800 000 kronor. Men så mycket Ambroisie finns det inte i Edward, istället är det pappan Love You som format den nya danska stjärnan.

– Han har fått styrkan där, vi har en häst som kämpar hela vägen och tränaren Karsten Holm hade koll på att han hade en häst som stod väldigt bra till i det här loppet.

– Det är precis såna lopp han ska ha, sa Hans G Lindskog, travkändisen som står i spetsen av det lilla ägargänget bakom Malto efter att 3-åringen tagit sin första seger.

Tränaren Björn Lindblom, som väntade på hemresa på en flygplats i Italien, har varit en av Sveriges (och Italiens) mest framgångsrika tränare. Nu har han två hästar i träning – båda ägda av små gäng kring Hans G.

Malto är uppfödd av Halmstadtränaren Petri Puro och köptes av Jägersrotränaren Lars I Nilsson som i sin tur sålda hästen till dagens ägargäng.

– Det är Lars I som har lagt grunden till det här och det är Björn som har sköt finslipningen, berömde Hans G Lindskog.

Malto målgång.jpg

 

Dagen inledde av kusktalangen Johanna Lind som smet igenom bra från sitt tolftespår med Only Angelina OC, trots delar av loppet först utvändigt blev det en lätt seger.

– Jag hade hur mycket som helst kvar, det har gått lite segt med segrarna på slutet men nu var det dags igen, sa Johanna.

Only Angelica O.C. segerdefilering.jpg

Nästa kusktalang att vinna var Dante Kolgjini. Han satte dit 2-åriga Cleopatra Face från ledningen, även om orutinen hos stoet höll på att bli dyrbar.

– Hon stannade till när hon blev ensam, det kändes nästan som om vi skulle åka dit men det var skönt att hon höll undan, sa Dante.

Cleopatra Face  prisutdelning.jpg

 

Ola Karlssons Red Mile Brodde fick sen utdelning på sin form, smyglopp i andra ytter sista delen av loppet och attack 150 kvar var segerreceptet.

– Han var duktig, berömde också Ola.

En som också haft form en tid var Last Joke, Svend Dyhrberg hade att välja invändigt långt bak eller dödens – och valde dödens vilket blev helt rätt.

– Han har haft bra form en tid och redan i sista sväng kändes det bra, sa han efter vinsten.

Restless Heart och Henriette Larsen blev lösningen på montéloppet.

– Hon är härlig, berömde Henriette. Hon bara borrar ner sig och krigar på.

Efter fyra raka galopper travade Ola Samuelssons Espanol felfritt och då kom också första segern. Thomas Uhrberg serverade henne ett fint rygglopp och avgjorde säkert över upploppet.

– Det var inga problem alls, sa Thomas. Hon var hur stabil som helst.

 

Publicerad onsdag 21 september 2022.