Ny stor Breeders Courseseger för Dion Tesselaar

Dion Tesselaar älskar Jägersro och Breeders Course. Dessutom är han oerhört skicklig på att forma unga stjärnor.

Den senaste heter Novato och är stor, snygg och snabb.


Den holländske tränaren Dion Tesselaar presenterade Novato som vann Breeders Coursefinalen för 2-åringar. Segertiden i det vidriga regnvädret var 1.12,4 – och då talar vi om karriärens andra start för Novato.

– Varför han är så bra? Det är en snygging och en stor häst det här – och så kan han springa snabbt vilket är viktigast av allt. Han är stark och snabb, han har bra lungor.

Det är bara två månader sedan Tesselaar gästade Jägersro och vann finalen för 3-åringar med Gio Cash och förra hösten vann han 2-årsfinalen med samma häst. Nu var han alltså tillbaka med nästa stjärna.

Novato är uppfödd i Holland, men har Stefan Hultmans stjärna Maharajah som pappa. Han är ägd och uppfödd av ett kompisgäng som delar hästar – och ett hus i Portugal. Därav stallnamnet Stal Serra E Mar.

imagez1ds8.png

 

Ägarna såg fram mot en lång kväll i Malmö, medan Dion Tesselaar gjorde som han alltid gör efter en storseger.

– Jag kör hem till Wolvega I natt. Jag har många hästar som ska tränas…

Men allt började i en lite rörig start där ett par konkurrenter galopperade. Per Nordström körde till ledningen med Loveletter In, fick Ken Ecce utvändigt med favoriten Fiftyfour. Det blev en rasande körning om ledningen och bakom satt Tesselaar och log.

– Det passade oss bra att det var så tuff körning. Jag har en stark och bra häst. Vi trivdes där bakom.

In mot slutsvängen klev Navato in i matchen, tog över ledningen och försvann till en lätt seger.

De holländska ägarna jublade och pratade om ”Singin’ in the rain”

Bakom vinnaren svarade Eminem Font för en stark avslutning, Fiftyfour spurtade vasst efter en sen lucka medan Tino Barosso galopperade bort sina möjligheter kort efter start.

Publicerad torsdag 29 september 2022.