V86® inleddes med en riktig stjärnsmäll som knockade de flesta spelare.
Omgångens största favorit, Laradja Vrijthout, galopperade bort sig och då slog Souvenir D’Inverne till och vann som spelad till 0,48 procent av insatsfördelningen.
– Hästen var fantastiskt bra, berömde segerkusken Carl Johan Jepson.
Där lades grunden till att fem system fick dela på hela potten och belönades med drygt 1,2 miljoner kronor enbart på åtta rätt.


Kvällens V86® avgjordes på Åby och Solvalla och redan i den inledande avdelningen försvann chansen till alla rätt för merparten av spelarna. Omgångens megafavorit Laradja Vrijthout agerade hetsigt bakom startbilsvingen och slog ihop i accelerationen och galopperade. Istället blixtrade Souvenir D’Inverne till ledningen och svarade för en kanonprestation. Väl understödd av Carl Johan Jepson höll han undan till en övertygande seger på strålande tiden 1.10,6/1640a. Hästen, som tränas och delägs av Janne Svart, var spelad till blott 0,48 procent av insatsfördelnngen på V86.
– Han är riktigt bra den här hästen så helt förvånad är jag inte, kommenterade Janne Svart i vinnarcirkeln.
– Jag laddade vad som gick från start och Janne hade sagt att hästen var i sitt livs form och trodde på en kanonprestation. Ibland stämmer sånt och hästen var fantastiskt bra. Det var en riktig öppning och bra tempo hela vägen, sa Carl Johan Jepson.
Storfavoriten Laradja Vrijthout tappade 50, 60 meter på startgaloppen och Conrad Lugauer körde på rejält efteråt och hästen svarade för en mycket stark upphämtning, men var redan diskvalificerad.
– Han var för stressad och jag märkte att han ville bara äta upp bilen. Han slog ihop i accelerationen och det var väldigt tråkigt för vår del. Jag körde till lite sen för att han skulle få löpa ut lite, sa Conrad Lugauer.

Revansch för Lugauer som vann dubbelt ändå
Jägersro-tränaren tog dock gruvlig revansch i de resteradene två V86-loppen som han körde i – och vann båda. Först med egentränade Ares B som var överlägsen från ledningen i den tredje avdelningen, samt med Hanna Lähdekorpi-tränade Anxious To Matter som vann V86-5 knappt efter en tuff upploppsduell mot ledande Carlos Lennon. Lugauer låg kall i positionen först i andraspår utan rygg och körde inte fram utvändigt om ledande Carlos Lennon, utan körde mot favoriten Lucky Truc som satt i andra par utvändigt. Men den sistnämnde kunde aldrig gå i närkamp med tätduon, och Anxious To Matter plockade ner Carlos Lennon precis på mållinjen i en tät slutstrid.

Imponerande vinnare den tunga vägen – och fem tränarsegrar till Nurmos
På Solvalla imponerade storfavoriten John King Boko när han från positionen utvändigt om ledaren lekte sig till andra raka segern i Timo Nurmos regi. Magnus A Djuse skötte styrningen och John King Boko vann med till synes gott om krafter kvar i åkandes stil.
Timo Nurmos hade för övrigt en riktig toppenkväll på Solvalla och tog totalt fem tränarsegrar, varav fyra av dem utanför V86

Publicerad torsdag 8 september 2022.