Fin debut av 2-åring – Anic i Vinnarcirkeln igen

1.14,8 i debuten, voltstart och lite höstlikt – dessutom  bara två år gammal.

Furst Igor visade upp stor fart och tränaren Per Nordström var också väldigt nöjd med hästens inledning av karriären.

– Jag jämför honom lite med Revelation, fin teknik och en fin inställning.


Men Per hade ändå lite att fundera över. Furst Igor var väldigt ambitiös och sprang betydligt snabbare än vad Per hade tänkt sig.

– Det är helt klart rätt sort, men han har mycket spring i benen och mycket energi. Så vi har helt klart lite att jobba med.

Furst Igor fick lägga en speed för att komma till ledningen, han hade sedan svårt att slappna av utan låg på en hel del.

– Jag hade förstås önskat att han kunde släppa bettet och slappna av, men han var lite för pigg.

Per är lite av specialist på unghästar. Han har kvalat in tolv 2-åringar såhär långt i år och två har startat‚ med resultatet en seger och en andraplats.

image4ekd8.png

 

Sen hade vi dagens lättnad:

– Äntligen, utbrast Sandra Anic. Den här hästen har varit mer konvalescent än tävlingshäst. Det har varit så mycket problem med honom.

Men nu såg allt bra ut. Kusken Martijn de Haan serverade honom ett perfekt lopp, kunde följa i rygg fram till upploppet då Polemaetus enkelt avgjorde.

– Jag kunde vänta lite med att köra, det är sällan som det stämmer så bra.

Polemaetus startade karriären hos Conrad Lugauer, hade ofta problem att hålla ordning på benen och galopperade. Sen visade han stora fartresurser.

Nu såg han lugnare och stabilare ut, såg ut att trivas med travlivet.

– Får han vara fortsatt fin och hel kommer det här att bli bra, fortsatte Sandra.

För den minnesgode ringer det säkert en och annan klocka vid namnet Anic. Sagohästen Legolas som radade upp segrarna i början av 80–talet för tränaren Thomas Nilsson ägdes av Marco Anic – pappa till Sandra. Så stallnamnet stall Legolas passar väl bra. 81-årige Marco var också på plats på Jägersro för att se Polemaetus.

Västerbo Tramp prisutdelning.jpg

 

Kvällens lilla skräll svarade Conrad Lugauer för när han satte dit Västerbo Tramp. Rygg på ledande Al Pacino och lucka tillslut var det klassiska segerreceptet.

– Han har tränat bra en tid men haft lite otur, så det var skönt att han fick vinna, sa tränaren Conrad Lugauer som sedan ilade hem för att se favoritlaget Bayern München besegra Barcelona med 2–0 i Champions League.

Global Bam Bautin är en fin treåring hos Johan Untersteiner som fick ta karriärens första seger tillsammans med pappa Peter. Men Global Bam Bautin, döpt efter den ryska hockeyspelaren Sergej Bautin med stora framgångar i Luleå, fick jobba för havren. Dance Kronos (Markus Forss) pressade utvändigt och tog över varvet kvar, men ”Bautin” kom tillbaka och vann.

– Varvet kvar trodde jag inte på seger, men han var stark, berömde Peter.

Håkan B Johansson drog nytta av tuff körning första varvet mellan Monte Carlo (Hanna Lähdekorpi) och Outlander (Thomas Linder), sen klev Håkan in i handlingen med Bijou Noir (Patricia van der Meer tränar) och avgjorde säkert.

 

King Oliver segerdefilering.jpg

King Oliver tog andra raka efter en pigg avslutning, men frågan är hur det gått om ledande Stig Brodde inte galopperat mitt på upploppet.

– En härlig häst att köra, sa Bernardo Grasso efter vinsten.

Dagen avslutades med att Joakim Lövgren tog en enkel spetsseger med Enjoy the Moment (tränad av Elke Frinta). Även om Ever Loving (Per Nordström) kom fort den sista biten var det aldrig någon fara.

– Det här var mycket bra, berömde Joakim. Han blev lite ensam när den som tryckte utvändigt stannade i sista sväng.

  

Publicerad onsdag 14 september 2022.