Eagle Rock bäst i långa loppet

Anrika S:t Leger på Åby slutade med en suverän vinnare i Eagle Rock.
Hästen imponerande stort vid en överlägsen seger för sin tränare Conrad Lugauer.
– Han är över genomsnittet och har otroligt bra egenskaper, berömde Jägersro-tränaren.


Onsdagens V86 delades mellan Åby och Solvalla. På Åby-travet avgjordes S:t Leger, ett styrkeprov över dryga tre varv med 150 000 kronor till vinnaren. Där fick vi se en strålande uppvisning av Eagle Rock som var helt ensam på plan för sin tränare Conrad Lugauer. Eagle Rock stod bra till på startvolten och öppnade snabbt till ledningen. Sedan drog Lugauer i ett jämnt och hårt tempo loppet igenom, och drog konkurrenterna sönder och samman. Över upploppet var Eagle Rock helt solo och tog en överlägsen seger i imponerande stil. För två starter sedan vann hästen på en 1.11-tid över kort distans, och nu drog han således musten ur konkurrenterna över 3100 meter. Segertiden blev 1.14,673140 för den fyraårige hingsten. Tränare Lugauer hyllade sin häst efteråt och det gick inte att ta miste på att han håller honom högt.
– Om jag ska var ärlig så pratade vi hela året om derbyt. Men när uttagningen gick så hade vi inte tillräckligt mycket poäng för att komma med, sa Conrad Luguaer.
– Hästen har visat flera gånger att han är över genomsnittet. Han har otroligt bra egenskaper, är otroligt snabb och har bra styrka och vinnarskalle. Det enda som inte har varit vuxen är hans kropp men den kommer han att växa in i. Det som kanske kommer att utvecklas framöver är rutinen och hårdheten. Speeden och styrkan har han.
– Det blev jättebra idag. Han var lite för pigg första 1500 metrarna och jag var lite orolig att han kanske skulle bli lite för vass. Men efter 1500 meter slappnade han av ganska så bra. Jag visste inte hur mycket det fanns kvar eftersom det var första gången på 3100 meter. På sista långsidan började han hacka i travet och då fick jag säga åt honom att skärpa till sig och hålla sig i rätt gångart.

 

 

Publicerad torsdag 22 september 2022.