Laradja Vrijthout, Wilma Töll, Without a Doubt, Spring Legens och Havbergs Djali.
Trots ruggigt höstväder var det gott om fina prestationer.


Regnet vräkte ner i Malmö men banan höll mycket bra och blev mest hård under den plaskiga ytan.

I V86-inledningen ändrade och donade Conrad Lugauer in i det sista med en av de verkligt stora favoriterna på V86-spelet, Laradja Vrijthout.

Den sjuårige valacken ställer till det för sig ibland som i den senaste starten då det blev galopp bakom bilen. Nu fick hästen skor på alla fyra hovar för första gången på länge och spårade runt om.

Laradja Vrijthout såg ut som en retad tiger och klev undan på den hårda banan på tiden 1.11,3 över 1640 meter auto.

– Håller han bara nerverna i schack är det här en jättefin häst. Nu var han perfekt igen, sa Lugauer.

I V86-5 tog Wilma Töll hand om ledningen och höll ett bra tempo hela vägen till mållinjen. Segern togs via 1.14,2 över 2140 meter volt.

– Hon trivs i ledningen. Hon tog i väldigt fint så fort hon hörde någon häst bakom sig, sa Thomas Uhrberg som tränar och kör.

Without a Doubt har gått bra under sensommaren och tog nu andra raka segern på kort tid på Jägersro. Återigen satt Gustav Johansson bakom fyraåringen och återigen handlade det om ledning från start till mål. 1.11,1 över 1640 meter auto blev tiden i klass I-försöket. Jägersros Patricia Van Der Meer tränar.

– Jag vet inte riktigt var vi tar vägen efter det här, om det blir Breeders Crown eller kanske V75 på hemmaplan, sa tränaren Patricia van der Meer och fortsatte:

– Men det är angenäma problem att välja mellan.

Sen måste vi lyfta fram två amatörtränade hästar.

Spring Legend som vann den tuffa vägen. I debuten visade han fin fart efter galopp, nu höll han ordning på benen och då kom vinsten.

– Mamman Spring Beam är syster till Spring Erom, berättade tränaren och delägaren Nils–Göran Nilsson. Så det finns att brås på.

Sören Bertilssons Havbergs Djali fick sedan imponera i andra raka segern för Lars Jönsson. Och Bertilsson själv var förstås nöjd:

– Det här kan vara den bästa som jag fött upp.

Och då ska ni veta att han fött upp ett par miljonärer redan…

Publicerad onsdag 5 oktober 2022.