Starkt genrep av hemmalaget

Hemma seger i sex av sju lopp och toppform hos hemmatränarna.

Det var ett bra formbesked inför lördagens V75–tävlingar med Müllers Memorial som höjd punkt.

– Jag längtar redan till lördag då jag har väldigt fina hästar ute, sa Joakim Lövgren efter tisdagens dubbelseger.


Och det var två segrar som gav mersmak.

Larry Wood aviserade verkligen kanonform när han svarade för en rejäl avslutning från tredje ytter.

–Han satt fast med mycket krafter kvar senast och nu körde vi på den formen. Jag förstod att jag skulle ha en vettig chans att vinna. Han har mött tuffa hästar med hår på bröstet, men också blivit tuff själv.

En småkylig oktoberkväll var det helt enkelt en kanonprestation. Larry Wood har tidigare kvalat in till finalen av Kungapokalen, till finalen av Sprintermästaren och närmast väntar semifinalen till Breeders Crown.

– Det vore jättekul om han skulle kunna ta sig till en tredje stor final.

image9d22k.png

 

Det började annars med Steady Roger som fick spräcka segernollan i den åttonde starten. Och han gjorde det på ett imponerande sätt – 1.14,3 för en 3-åring som inte kommit så långt i karriären är starka papper.

– Det syntes att det skulle bli ett jäkla lopp, det var den ena talangen efter den andra i startlistan och jag förstod att det krävdes en rejäl insats, sa Lövgren.

Joakim behöll ledningen med Steady Roger trots att det blev en rejäl öppning och över upploppet – när Johan Untersteiner kom flygande med Windmill Jam – svarade Steady Roger.

– Visst var det tufft i mål, varken jag eller Johan var säkra på vem som var först. Men min svarade bra och jag tror att vi kommer att få roligt med den här.

Och för Lövgren blev det alltså ett bra genrep inför lördag då han startar topphästar som Lady Beluga, Under Armour och framförallt Oscar L A i Müllers.

Conrad Lugauer, som har Laradja Vrijthout från spår ett på lördag, fick också en fin tisdag.

Det blev en dubbelseger där han själv vann med Humanity Pellini medan Hanna Lähdekorpi fick låna Loveley Lasse.

För ”Lasse” var det första segern sedan 2020 – men när Loveley Lasse fick till det vann han med halva upploppet.

– Det blev väldigt enkelt, sa Hanna Lähdekorpi som körde hästen i ett amatörlopp för tränaren Conrad Lugauer. Han kändes så stark att han bara fick löpa på.

Loveley Lasse drog naturligtvis lite nytta av att Wiclet’s Dream och Pre Calculated duellerade en bit innan Pre Calculated galopperade. Men i den form som ”Lasse” visade hade han nog vunnit oavsett löpningsförlopp.

Lovely Lasse segerdefilering.jpg

Hanna Lähdekorpi hade annars en bra kväll, vann också med familjens Anxious to Matters.

– Han var bara så fin, jag tror att han är i sitt livs form. Sen känns det aldrig som om jag har något i tömmarna, men nu kändes det faktiskt bra i sista sväng och han vann väldigt enkelt.

För Conrad Lugauer, tränaren till Loveley Lasse blev det också en bra kväll. Han stängde butiken med att sätta dit Humanity Pellini efter ett fint lopp i draget.

– Jag hade på känn att det skulle vara en bra chans. Jag försökte avgöra innan sista sväng då han är lite orutinerad och inte travar så bra i kurvorna.

För Lugauer blev det också ett fint kvitto på stallformen då han normalt ska ha toppchans med Laridja Vrijthout på V75 på lördag (hemma på Jägersro). För fjärde gången i rad fick Laradja spår ett.

– En del hästar har bara sån tur, sa ”Conni” och skrattade. Det är klart att jag har en bra känsla inför den starten.

Om vi tar det från början så vann Only Angelina OC enkelt från ledningen i Juniorchansen. Henriette Larsen körde och såg ut att ha gott om krafter kvar.

– Hon var jättefin och ledningen var ju den enklaste vägen.

Henriette berättade också att hon slutat hos Johan Untersteiner, flyttat till Skåne och jobbar extra hos Joakim Lövgren.

Mary River segerdefilering.jpg

Stefan Persson fick låna Mary River av Adrian Kolgjini och det blev också väldigt enkelt. Ledningen hela vägen är ett beprövat recept.

– Det var verkligen en fin häst, sa Stefan. Hon vann okörd och fattade direkt vad hon skulle göra.

Dogleg lovade en hel del i början av karriären för Thomas Uhrberg, men sedan har det varit en del småstrul på vägen och säsongen har inte blivit som tänkt.

– Inga stora saker, men nu känns det som om vi är på rätt väg.

Dogleg målgång.jpg

Nu var det förstås lite flyt på vägen när ledarhästarna galopperade och Dogleg fick ledningen, men sedan var det starkt och aldrig i förlustfara. 

Publicerad onsdag 19 oktober 2022.