CL Müllers Memorial blev ett kanonlopp

CL Müllers Memorial, med fina 400 000 kronor till vinnaren, blev ett riktigt kanonlopp och innehåller alla ingredienser.

– Jag är såklart jättenöjd, det finns allt från etablerade stjärnor till yngre hästar som är på väg uppåt i karriären och hemmahästar som kan vinna´, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist sedan han snabbt studerat startlistan till storloppet.


Att på förhand peka ut en vinnare är inte lätt, 2640 meter under lite ”höstiga” förhållanden är naturligtvis en utmaning för alla. Men visst finns det några hästar som sticker ut:

# Honey Mearas kommer från en färsk seger i Sto–SM och är en av Daniel Redéns två hästar  loppet. Born Unicorn är den andra och vi vet av erfarenhet att Redéns hästar brukar trivas förträffligt på Jägersro.

# Norske stortränaren Frode Hamre kommer också med två hästar. Urstarke Ble du Gers får Björn Goop i vagnen och ett av loppets med spännande inslag Charleston Volo, årets norska derbyvinnare, kommer att köras av Kevin Oscarsson.

# Cicero TG (Geir Vegard Gundersen), Falcon Eye (Thor Borg) och Emoji (Flemming Jensen) kompletterar det internationella inslaget.

# Hemmalaget representeras av Oscar LA (Joakim Lövgren) som var ruskigt vass som fyra i SM och pånyttfödde Ultion Face (Adrian Kolgjini).

# SM–tvåan Unico Broline kommer till Müllers och det betyder samtidigt att Erik Adielsson får komma ”hem” och köra storlopp.

– Hela dagen blev det topplopp, fortsätter Ahlkvist. Bra hästar och fulla fält.

CL Müllers Memorial avgörs lördagen den 22 oktober och huvudspelformen är givetvis V75. Förra året vann danske Extreme (bilden ovan).

Publicerad söndag 16 oktober 2022.