Jägersrotränare på Vikingatåg efter guld

Ikväll drar ett gäng Jägersrotränare ut på Vikingatåg. Målet är att ta hem lite guld från Frankrike.

Det handlar om Per Nordström och Adrian Kolgjini som är på Vincennes för att starta hästar i Europaderbyt och Europeiskt 5-åringsmästerskap.


– Det ska bli jättehäftigt, säger Per. Det blir första gången som jag kör på Vincennes. Faktiskt har jag bara kört ett enda lopp i Frankrike tidigare, det var 2003 när jag körde Half Moon [Bo F Karlsson tränade] på Enghien och det slutade med galopp.

Per kör själv Kentucky River i Europaderbyt och Önas Prince i Europeiskt 5-åringsmästerskap. Adrian har lånat in Jean-Michel Bazire som kör Aquarius Face i Europaderbyt och Franck Nivard sitter upp bakom Kali Smart i femåringsloppet.

Per skickade ner sina två hästar tidigt i onsdags, de fick övernatta på ett hästhotell i Holland innan de kom fram till Grosbois i torsdags eftermiddag.

– De har joggats efter resan och allt har gått bra.

Per själv tar flyger ner på fredagsförmiddagen och ser fram mot uppgiften.

– Det ska bli så kul att få köra dem, helt enkelt en höjdare bara att få köra på Vincennes. Jag har bara varit där som åskådare tidigare. Dessutom tror jag att vi kommer med två hästar som är i bra form.

Kentucky River?

– Det här är lite bonus, från början fanns det inte med i planeringen men när vi såg att det var lite tunt anmält i kvalet så tog vi chansen. Då satt han sedan fast med krafter kvar och nu känns han riktigt fin. Så fin att jag tror att han klarar ett tufft upplägg.

Efter Europaderbyt, som lockar med 2 200 000 i förstapris, har Kentucky River bara Breeders Crown kvar den här säsongen.

 

imagewp2oe.png

Önas Prince kommer från en fjärdeplats på V75, men avslutade då starkt.

– Jag körde nog bort tredjeplatsen, men jag är jättenöjd med hur han avslutade.

Nu har Per framspår och planen är att sända från start, ta ledningen och sedan köra på känsla. Han ska också ta ett snack med Anders Lindqvist för att höra sig för om de franska hästarna och kuskarna.

– Det är ju svårare när man inte känner motståndarna.

För Önas Prince är det inte bara dryga halvmiljonen i förstapris som lockar, det är också ett test om hur Önas Prince trivs på Vincennes.

Notera också att redan i första loppet startar Christoffer Eriksson Hurricane River och Loveexplosion HC.

Tävlingarna går att följa via atg.se och första start är 18.20. Europaderbyt avgörs 18.57 medan femåringsloppet startar 20.15.

Publicerad fredag 14 oktober 2022.