Jägersro skänker 25 000 till Peter Bengtssons insamling

25 000 kronor.

Det blir Jägersros bidrag till ”För Livet Cupen” och Peter Bengtssons insamling till förmån för forskning och upplysning kring ALS.


– Vi sa ju att det skulle bli 5000 för varje hemmaseger, nu blev det två hemmasegrar men det var nära ett par till så vi ökade upp summan, förklarar sportchefen Mats Ahlkvist.

För att göra en lång historia kort så drabbades Peter Bengtsson av ALS för två år sedan, efter några månader i ett svart hål kom han upp och beslutade sig för att försöka göra något. Ett av initiativen var en fotbollscup som spelades i Baltiska Hallen med massor av fotbollskändisar, förre förbundskaptenen Tommy Söderberg var med och stöttade initiativet och Söderberg älskar både fotboll och trav. Så Söderberg kontaktade Ahlkvist och Jägersro var med och stöttade insamlingen.

Efter avslutad cup, som ett lag från Göteborg med Marcus Allbäck i spetsen vann, kom Peter Bengtsson och Tommy Söderberg till Jägersro för att dela ut pris i V75–6 – För livet-cupen mot ALS loppet. Vinnare i loppet var Erik Adielsson som körde Charliebrown Effe till vinst.

– Ett fantastiskt fint initiativ, sa Erik när han tog emot pris från Peter Bengtsson och Tommy Söderberg.

Publicerad tisdag 25 oktober 2022.