Conrad Lugauer tycker att han har en spik

Hemmalaget dominerar – i alla fall på förhand.

Inför lördagens V75–tävlingar ser det riktigt spännande ut för hemmalaget – och på en rak fråga om Laradja Vrijthout är en ”spik” svarade tränaren Conrad Lugauer.

– Det tycker jag. Han är en travmaskin, han har fått ett oförtjänt rykte om att han skulle vara osäker men det är han inte. Jag tror att han tar ledningen och vinner.


Raka besked från ”Conni” som dessutom bjuder på två rysare:

– Manual Flight är en bra häst, jag har haft Under Armour i träning och Manual Flight är bättre. Sen kan läget ställa till det, loppet kan bli förstört om du får ”fel” rygg. Debutante ska nog inte heller glömmas bort, går hon felfritt tror jag att hon kan 1.14,5. Jag säger inte att hon vinner, men hon är i segerstriden.

Joakim Lövgren sitter inne med ett gäng chanser. Under veckan har han hållit Under Armour som stallets bästa segerchans, men när vi tog ett snack med Joakim under fredagseftermiddagen berättade Joakim att favoriten i Oktoberstayern kommer att strykas.

– Bästa chansen nu? Kan inte det vara Oscar L A, funderade Joakim. Lucky Guy Boko var ju bra senast, men det var också en väldigt snygg kuskinsats av Tyler Mifsud.

Däremot ligger Joakim lågt när det gäller Lady Beluga:

– Efter loppet i Berlin som inte blev så lyckat har hon inte haft så mycket lopp att starta i så hon har haft en lugnare period nu. Det här är väl inget riktigt bra lopp åt heller, men vi får börja här. Det är lite lurigt att stå med dubbla tillägg och då hon inte har toppform så får jag ligga lite lågt.

Ola Samuelsson har en häst till start på V75, men den blir också stor favorit. Hans Bravo Sabotage har ett perfekt innerspår över passande distans och han är perfekt inmatchad i loppet.

– Om det inte blir något ”häx” tror jag att han tar ledningen och där brukar han vara vass. Stefan [kusken Stefan Persson] tycker att vi ska prova jänkarvagn så det får väl bli så. Det ser väl bra ut.

I princip finns det hemmahästar med segerchans i nästan varje lopp under eftermiddagen. Och det kan ju bli bra för Peter Bengtsson som samlar in pengar till ALS–forskning genom ”För Livet mot ALS”. Jägersro stöttar den insamlingen med 5000 kronor per hemmaseger under lördagen.

Så kom ut till Jägersro och heja på hemmalaget.

Publicerad fredag 21 oktober 2022.