Unghäststjärnan flyttas till Conrad Lugauer

Han vann Svensk Uppfödningslöpning i fjol i oerhört imponerande stil.
Nu byter superlöftet Tetrick Wania tränare – lämnar Michael Nimczyk – och går i träning till Conrad Lugauer på Jägersro.
– Det är en väldigt spännande häst såklart. Han kom i fantastiskt fint skick, säger Lugauer till Travronden.


För ganska snart ett år sedan blev Tetrick Wania en av trav-Sveriges stora snackhästar. Hästen radade upp segrarna och vann Svensk Uppfödningslöpning trots att han tappade massor av mark på grund av en stor galopp. Inför loppet hade ägaren, tränaren och uppfödaren Riina Rekilä sålt hästen till den tyska storhästägaren Karin Walter-Mommert. Men i år har det sannerligen gått grus i maskineriet. Tetrick Wania har gjort blott en start och det var i april på Vermo då hästen slutade tvåa med Michael Nimczyk i sulkyn. Efter den starten gick superlöftet i träning till Nimczyk, men sedan har det inte blivit fler starter. Nu väljer ägaren Karin Walter Moment att flytta sin tvåfaldige miljonär. Och det blir Conrad Lugauer som får äran att träna hästen.
- Sverige är rätt plats för Tetrick eftersom han är svenskregistrerad och har många stora lopp där. Vi har tidigare samarbetat med Conrad och jag känner att han kommer att komma väldigt bra överens med vår häst, Karin Walter-Mommert till den finska tidningen MT Ravinetti.

"Han är en häst för grupp I-loppen
För Travronden berättar Conrad Lugauer om hur han ser på att få den här supertalangen i träning.
- Det är en väldigt spännande häst så klart. Jag har följt honom hela tiden eftersom Karin är kund hos mig sedan tidigare. Hästen kom till mig i dag, måndag, och gjorde det i fantastiskt fint skick. Jag vill verkligen berömma hästens tidigare tränare för det fina skicket hästen kom i, säger Conrad Lugauer till Travronden.
- Han är en häst för grupp I-loppen. Men han har inte startat på länge och vi kommer att ta det lugnt med honom. Jag behöver samla på mig mer information om hästen för att skaffa mig en fullständig uppfattning. Men naturligtvis ska det bli riktigt spännande.

Publicerad tisdag 1 november 2022.