Två hemmahästar till finalen av Uppfödningslöpningen

Två hemmahästar tog plats i finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Fiftyfour tränade av Tomas Malmqvist och Monaco med Conrad Lugauer. De tolv finalisterna är klara och på måndag inleds lottningen på Jägersros Facebooksida.


Tomas Malmqvist har alltid varit ansedd som en av Sveriges främsta på att träna unghästar, men Svensk Uppfödningslöpning har han aldrig vunnit. Nu har han chansen.

Det handlar om Fiftyfour som vann sitt uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning och som kliver fram som en av favoriterna till Sveriges största lopp för 2-åringar.

– Utan tvekan den bästa 2-åring som jag suttit bakom, sa kusken Ken Ecce som vuxit fram som förstekusk hos Malmqvist.

Fiftyfour inledde karriären med två raka segrar innan hon fick svar i spetskampen i finalen av Breeders Course och fick nöja sig med tredjeplatsen.

Nu fick hon en bra inledning, tog över spetsen och fick sedan bestämma tempot.

– Jag ser verkligen fram mot Uppfödningslöpningen. Jag har en riktigt bra häst, sa en nöjd Ecce.

imageab6se.png

 

Precis lika nöjd som Ken Ecce var Thomas Uhrberg som vann det andra uttagningsloppet med Pure Steel. Trots ett halvtungt lopp var han bara bäst den sist biten.

– Det är en väldigt stark och klok häst, summerade Uhrberg som smög med bakom en bit men som gick ut i andraspår efter halva distansen.

– Då tog han i själv på ett väldigt fint sätt.

I slutsvängen fungerade inte tekniken riktigt och Pure Steel tappade någon längd, men in på upploppet tog han fatt igen och vann enkelt.

– Han hade bra med krafter kvar så det kändes bara bra.

Pure Steel tränas av danske Gordon Dahl som ”alltid” tar fram fina unghästar.

– Det här var definitivt inte den första han tagit fram och inte den sista heller, sa Uhrberg som även vann med egentränade Miking.

Amatören Bengt A Nilsson och hedershästen Demolition Man F. bjöd på en ordentlig överraskning i V86-7. Bengt A Nilsson körde på chans och när luckan kom mitt på upploppet så hade Demolition Man F. bästa farten.

- Formen har varit fantastisk bra och allt ska klaffa perfekt. Nu fick vi luckan i tid, sa Bengt A Nilsson.

För en tid sedan fick Joakim Lövgren Tidare Degato i träning. Nu kom första segern, men knappast den sista. Stoet fick trava utvändigt rusande Il Forte i högt tempo. In på upploppet kopplade hon greppet på ledaren och ännu en skräll var ett faktum.

- Det känns att det är en rejäl häst och en tuff häst och fick visa det i dag. Hon krigade och jag har fått dom vibbarna att det här är rätt sort, sa Joakim Lövgren som också avslujtade kvällen med Önas Royal.

Al Pacino prisutdelning.jpg

 

Överraskade gjorde även Adrian Kolgjini tillsammans med Al Pacino. Hästen har lovat mycket, men inte riktigt levt upp till stallets förväntningar. Kanske börjar det släppa för hästen som seglade ifrån konkurrenterna i V86-3 efter en stark avslutning.

Vi noterar också hemmasegrar för Conrad Lugauer (Narita) och Tobias O Eriksson (Zacapa US)

Inkvalade hästar Svensk Uppfödningslöpning

Fiftyfour, Tomas Malmqvist

Pure Steel, Gordon Dahl

Feel No Pain, Daniel Wäjersten

Frustration, Mattias Djuse

Nelson Greenwood, Erwin Bot

Nalanji Boko, Erwin Bot

Immortal Doc, Fredrik Wallin

Vegas Wania, Riina Rekilä

Pure Harmony, Jerry Riordan

Monaco, Conrad Lugauer

Gimmie Brodde, Svante Båth

King of Twilight, Magnus Dahlén

 

Publicerad torsdag 3 november 2022.