Kolgjinis bjuder på två rysare

Förhandsfavoriten Upstate Face fick strykas för feber.
Istället har stall Kolgjini två potentiella rysare till onsdagens jackpot med hela 27 miljoner till en ensam vinnare på V86.
– Båda hästarna är i full form har varsitt klart plus den här gången, upplyser Dante Kolgjini om 10 Bold Face (V86-6) och 4 Use Face (V86-7).


Det skulle bli första uppladdningsloppet inför en vinter i Frankrike.
Men stallets stjärna Upstate Face kommer inte till start som favorit i V86-1 efter att ha råkat ut för en febertopp dagen innan tävlingarna.
Det betyder emellertid inte att stall Kolgjini kan räknas bort i jakten på onsdagens sällsynt stora jackpot.
Bold Face har galopperat i 8 av karriärens 13 starter och är fortfarande segerlös. Men att farten finns har hon bevisat, inte minst senast då klockorna signerade travfakta.se stannade på 1.11,5/1 500 meter med 1.08,5 sista halvvarvet.
– Jag tycker att hon visat sin höga kapacitet gång på gång, men hästen har otroligt svårt att sköta sig. Hade hon varit stabilare så hade hon varit en kulltopp, säger Dante Kolgjini och förklarar vad det är som gör att hästen har så svårt att gå felfritt.
– Hon blir väldigt spänd när hon kommer upp bakom startbilsvingen, det är problemet. Därför tror jag att det är ett väldigt positivt att hon får starta från bakspår den här gången. Det borde öka chansen att komma iväg felfritt.
Skärskådar man hästens alla starter ser man att sex galopper kommit i startögonblicket, varav en i den enda starten från bakspår, de övriga två innan första halvvarvspasseringen.
– Det är första 300 som är orosmomentet, klarar hon det så tror jag inte att hon galopperar. Och felfri är hon absolut bra nog att vinna, fastslår Dante Kolgjini.

Gynnad av tre varv
Use Face har gjort fyra starter i sin nya regi där hon matchats på V75 och var tvåa för tre starter sedan.
- Hon var riktigt bra den gången och även i starten efter då hon hamnade illa till och gick med full fart över mål. Senast blev det galopp, men Peter (Ingves) tog på sig det och sa att han gjorde fel när han skulle korrigera hästen.
Varför kör Peter Ingves?
– För att han är kung!
– Men framförallt för att det är en väldigt speciell häst och han har kommit väldigt bra överens med henne tidigare.
På onsdag vankas det något så ovanligt som ett stayerlopp för ston. Det innebär första starten över tre varv för Use Face, vilket är den faktor som Kolgjini junior ser som särskilt positiv.
– Jag tror att det är ett klart plus för henne jämfört med många andra. Det är en ruggigt stark häst som ligger lågt i puls i jobben och går hela vägen i loppen. Jag tycker att hon står på tur för en framgång och blir inte överraskad om hon skräller till här, säger Dante Kolgjini.

Publicerad onsdag 9 november 2022.