Johnny Takter ramade in kvällen

Johnny Takter kör inte alls lika mycket lopp som tidigare i karriären, men nu slog han till med en dubbelseger, faktiskt årets andra trots att han bara vunnit sju lopp och kört 51 lopp i år.


 

Dagen ramades alltså in av Johnny Takter som tog två spetsvinster. Det började med Cavendish, tränad av Viktoria Eriksson, som enkelt höll ledningen och sedan var det lugna gatan.

– Det var fin gång i hästen och den var vältränad, så det var inte så svårt.

Ungefär samma upplägg blev det i kvällens sista lopp där han vann med Helena Burmans Zuma Lee.

– Det är en fin travare, men jag önskar förstås att den lär sig lyssna lite mer på kommando, sa Takter sedan han gjort ett vinstgivande ryck in på upploppet.

Dubbelsegrare blev också Steen Juul som inledde V64 med en liten skräll då Inca Mearas slank loss från vinnarhålet.

– Jag visste att hon var i fin form, sen hade jag svårt att sätta in henne i svensk konkurrens. Nu fick vi ett fint lopp, sa Juul.

Lite av dagens prestation svarade T.Wall’s Kastor för tillsammans med Thomas Linder i amatörloppet. Det började med dubbla galopper innan första sväng.

– Jag tänkte att jag kör väl runt i alla fall, erkände han efter loppet. Sen galopperade flera andra så då fick jag upp lite hopp.

Om vi tar det från början så såg det lite tveksamt ut.

– Han är lite speciell, den här hästen. Efter 40 meter slog han ihop och galopperade, sen kom det en kort galopp till och då tänkte jag att jag bara skulle köra runt.

Linder körde efter sargen, men hästar galopperade lite runt honom och plötsligt satt han i tredje ytter och med fin draghjälp. In på upploppet kom attacken och den sista biten satt han bara lugn och tittade sig omkring.

– Nu kände jag att vi skulle hinna dit [Debutante med Hanna Lähdekorpi hade greppet] så det kändes rätt bra.

Thomas Linder är en av banans främsta amatörer, det här var årets sjätte seger på 41 starter. Lugn och trygg, förivrar sig aldrig.

Preben Sövik har form på sitt stall, nu vann han med Noble AF som bara var bäst efter ett tungt lopp.

– Vi ändrade lite på utrustningen och det föll väl ut, han kan mer än han visat i lopp.

Rick Ebbinge hade också en bra dag då Vince Q C vann från ledningen och sedan lärlingen Daisy Paling dundrade runt fältet med Neo Turbo.

 

Publicerad torsdag 10 november 2022.