Lördagen på Jägersro blev en stor succé

Succé!

Lördagens V75–tävlingar hade allt. Hög stämning, bra med publik, Haj Fajv-vinnare som var lyriska och framgångar för hemmalaget. Och naturligtvis var det Fiftyfours seger i Svensk Uppfödningslöpning som stack ut.


Bara någon vecka att han fått prova en vagn för första gången sa tränaren Tomas Malmqvist att Fiftyfour var en stjärna. Nu bevisade han det genom att vinna  Svensk Uppfödningslöpning. 

– Vägen hit har varit ovanligt lätt, sa Malmqvist som nu tog sin första seger i det klassiska loppet.

Och precis lika glad som ägare och tränare var kusken Ken Ecce.

  Ja, fy fan. Det här går inte att beskriva. Det är klart suverän etta bland mina segrar.

Fiftyfour är ägd av Håkan Linné från Malmö som också ägde mamman Backfire och är uppfödare till stjärnan. Namnet Fiftyfour kommer från en gammal dansrestaurang som kallades ”Femtifyran” efter adressen Föreningsgatan 54.

– Jag träffade min fru där och pappan till Fiftyfour heter Fourth Dimension så det skulle vara något med ”fyra”.

Fiftyfour och Håkan fick 1,6 miljoner för vinsten och en plats i historieböckerna.

– Så mycket pengar har ingen av mina hästar tjänat i ett lopp tidigare, fortsatte Håkan med ett brett leende.

Dagen inleddes också med att Backdraft, storasyster till Fiftyfour som vann ett ”vanligt” lopp för samma ägare, tränare och kusk.

imagewwwsm.png

 

Önas Prince fick en perfekt avslutning på säsongen, ledningen i eget tempo och seger i Meadow Prophets Minne.

– Det är perfekt att han får sluta på topp, det här var hans sista start för säsongen och det känns så skönt att han får gå till vintervila fräsch och fin, sa kusken och tränaren Per Nordström.

Som väntat tog Önas Prince hand om ledningen, fick de värsta hoten Ultion Face och Esprit Sisu bakom sig och då var loppet mer eller mindre över.

– Det är klart att det var bra för oss, erkände också Nordström.

Nu väntar lite vintersemester för Önas Prince, sen ska han verka som avelshingst någon månad innan förberedelserna startar för nästa säsong.

– Givetvis är Elitloppet det stora målet. Det var väl plumpen i år att han galopperade där, annars har han tagit steget in i den äldre eliten.

Några ändringar i upplägget?

– Japp, vi ska träna hårdare...

 

Lorenzo Boko prisutdelning.jpg

Det blev halv hemmaseger även i storloppet Johan  Jacobssons Minne då Thomas Uhrberg lotsade Lorenzo Boko till seger.

– Jag fick attackerade lite tidigare än jag egentligen ville, men han kämpade bra. Det är en riktigt all-roundhäst som har tre raka segrar på tre olika distanser, sa Uhrberg.

Lucky Guy Boko prisutdelning2.jpg

 

Dagens hemmaprestation svarade trots allt Lucky Guy Boko och Tyler Mifsud för. Från fjärde ytter svepte de bara runt fältet och vann överlägset.

– Otroligt, sa Tyler. Att få stå här efter att ha vunnit ett V75–lopp på hemmaplan. Det är stort, men jag är inte så förvånad för han var väldigt fin i ett provlopp för en tid sedan.

Även Christoffer Eriksson hade en bra eftermiddag. Magnus Djuse satte dit hans Seventh Heaven efter en invändig resa och en sen lucka medan Christoffer själv avslutade dagen med Patrick Silvio.

Och det nya hästägarkonceptet Haj Fajv blev en succé, fem hästägare blev rejält bortskämde och två av de fem hade dessutom vinnarhästar.

Seventh Heaven prisutdelning2.jpg

 

Publicerad söndag 20 november 2022.