Drömmen om Prix d'Amerique lever för Rackham och Christoffer

Rackham får chansen att kvala till Prix d’Amerique.
Christoffer Erikssons stjärna är klar för Prix de Bretagne där en topp tre-plats ger en plats i drömloppet.
Fixar ni en biljett på söndag?
– Oj, svår fråga.. jag skulle inte bli förvånad, säger Jägersrokusken.


33 hästar var anmälda till Prix de Bretagne där 18 hästar gör upp om tre direktplatser till Prix d'Amerique.
Rackham var häst nummer 31 att komma med innan första strykningen och det såg nattsvart ut för Christoffer Erikssons fux.
På onsdagen förändrades allt då hela 14 hästar ströks ur loppet, bland andra elitloppsvinnaren Etonnant.
19 hästar finns kvar inför den sista strykningen och Rackham är nummer 18.
Det innebär att Christoffer Erikssons stjärna är klar för det franska storloppet med 580 000 kronor till vinnaren. Men framför allt ligger det tre direktplatser till Prix d'Amerique i potten.
– Det är klart att vi blev glada och det är jättekul att vi får chansen. Min sambo Isabella, som passar Rackham, blev allra gladast.
Är Prix d'Amerique drömloppet?
– Klart det är. Det är ett av de största loppen som finns och kanske det lopp med mest prestige. Det är Prix d'Amerique och Elitkloppet som är störst och Prix d'Amerique passar Rackham bättre, säger Christoffer Eriksson.

"Rackham och Galius är väldigt lika"
Galius och Flamme du Gothier, tvåa och trea i Prix d'Amerique förra vintern, ser ut att komma till start i Prix de Bretagne.
– Det är så klart tufft motstånd, även om några av de allra mest namnkunniga inte finns med. Jag tycker Rackham och Galius är väldigt lika, säger Christoffer Eriksson om de sexåriga Love You-hingstarna.
Rackham har gjort två starter så här långt i Frankrike.
– I första starten på Vincennes var han tvåa i mål men orkade inte riktigt och höll inte ihop travet helt sista biten och blev diskad. I Laval travade han bättre och blev tvåa trots att det kom en störtskur före loppet som gjorde banan saggig.

Tippar Belgien i fotbolls-VM
Christoffer Eriksson har en passion även för fotboll och ser fram emot fotbolls-VM som inleds strax efter Prix de Bretagne gått i mål på söndag.
- Jag kommer följa VM så gått jag kan.
Om du ska tippa topp tre?
- Jag tycker att Belgien ser starkt ut och har gjort det de senaste åren, sen tycker jag Argentina har starkt lag. Jag även kan tänka mig Frankrike.

På torsdagen blir den definitiva startlistan till Prix de Bretagne klar där 18 hästar får vara med. Följande 19 hästar kvarstår i Prix de Bretagne inför den sista strykningen: Flamme du Goutier, Hooker Berry, Italiano Vero, Zarenne Fas, Galius, Fakir du Lorault, Alcoy, Violetto Jet, Decoloration, Ampia Mede Sm, Hussard du Landret, Florida Sport, Hatchet Man, Gala Tejy, Hokkaido Jiel, Gently de Muze, Hip Hop Haufor, Rackham. Reserv: Hudson Vedaquais

Publicerad onsdag 16 november 2022.