Lysande årsdebut av Kali Smart – Il Forte i ny uppvisning

Stoeliten blev en lika odramatisk som imponerande historia vid Solvallas V75–tävlingar. Årsdebuterande Kali Smart undanröjde all spänning när hon flög till ledningen och i fin stil sprintade ifrån motståndet.


– Att hon hade sådan explosivitet i sig och var så på alerten i dag trodde jag faktiskt inte. Hon var ännu mer redo än vad jag hade förväntat mig. När jag kom upp bakom bilen var det som att släppa iväg en atombomb. Efter 200 meter var det över, sa hästens tränare och kusk Adrian Kolgjini.

Adrian hade en bra dag på Solvalla, tillsammans med A Perfect Face han vann ett lopp i Margareta–serien efter ledning från start till mål.

images2jem.png

”Blir liksom aldrig trött”

Jarl Olsson-tränade Il Forte chockade spelarna när han i sin senaste start rusade ifrån konkurrenterna över 1 640 meter. Den här gången var det ett halvvarv längre men det spelade ingen roll. Fyraåringen fick på nytt åskådarna att höja på ögonbrynen då han dundrade till ledningen för Oscar Ginman, eldade på i stor ledning och vann med 30 meter.

- Han blir liksom aldrig trött. Det är helt otroligt. Men jag trodde faktiskt inte att han var såhär bra, att han kunde springa ifrån dem, sa Jarl Olsson.

Publicerad söndag 27 mars 2022.