Upstate Face ska gå mot de stora loppen i år

Upstate Face inledde i bronsdivisionen i början av förra året och sprang ända upp i gulddivisionen.
I juli svarade han för en kanonprestation som trea mot världseliten i Hugo Åbergs Memorial.
– Vi kommer att gå för de stora loppen i år och hoppas att han kan vara med där framme direkt trots att det fattas fart i honom, säger Dante Kolgjini inför årsdebuten i Åby V75®.


Adrian Kolgjini årsdebuterar Upstate Face i Algot Scotts Minne på Åbytravet på lördag.
Ett lopp över 1640 meter med autostart där sexåringen inleder från ett sjättespår.
Under elitloppslördagen spurtade han till sig segern i bronsdivisionens final från ett "omöjligt" tolftespår och fyllde på med dubbla silverdivisionssegrar under juni innan Adrian Kolgjini blev inbjuden till en dust med världseliten i Hugo Åbergs Memorial.
Upstate Face skämde inte ut sig där heller. Tvärtom kändes tredjeplatsen nästan som en seger.
Efter fyra månaders tävlingsfrånvaro anser stallet att det handlar om en svårbedömd start på lördag i V75-3.
– Vi är nöjda om han går med full fart över mål nu när han varit borta så pass länge. Det fattas fart i honom men han kan mycket väl vinna på ren kapacitet i årsdebuten trots att det är sprinterdistans direkt. Vi behåller skorna på honom, säger tränarbrodern Dante Kolgjini.
Upstate Face är rejält tränad i vinter.
- Vi har byggt upp honom under vintern, med mycket styrkepass. Han har gått 1.16 full väg som fortast. Känslan är att det kan saknas lite fart i honom, säger Dante.
Målsättningen med hästen 2022? Kolgjinis tycker att de har en häst som klarar mer än att "bara" växa in i gulddivisionen.
– Vi har ju siktet högre än så. Han var ändå trea i Hugo Åbergs i somras mot elithästar. Nej, vi kommer att spänna bågen i år och gå för de stora loppen.
Loppet efter (V75-4) är ett lärlingslopp och ett försök i Diamantstoet där du kör stallets 5 I'm All In. I helgen blev det en femteplats i Diamantstoet i Kalmar i V75-debuten.
– Hon gick bra senast, vi var nöjda med henne. Hon fick lägga lite speeder under vägen och svarade för en förväntad insats. Som jag kan se tycker jag att hon är bäst av hästarna på start i alla fall. Jag kommer att vara väldigt offensiv från början och skulle jag nå tät så kör jag där och då är det ganska bra chans att hon leder hela vägen. Vi ändrar inget i balans och utrustning, säger Dante Kolgjini.

Publicerad torsdag 10 mars 2022.