Tre hemmatränare med stora drömmar

Det pratades om Hambletonian, om Harper Hanovers och Derbystoet i vinnarcirkeln vid onsdagens tävlingar.

Det var topphästar som svarade för starka prestationer och tränare som hade förhoppningar.

Störst dröm hade utan tvekan som avslutade kvällen med löftet Sunrise. Efter en häftig duell med Herbie Peak sa tränaren Adrian Kolgjini.


– Han är ju född i USA och har inte så många stora mål här i år, så jag har haft Hambletonian lite i bakhuvudet.

Hambletonian är värdens största lopp för 3-åringar, det avgörs till hösten i USA och är stentufft.

– Han är bra den här, men naturligtvis måste han springa fortare än så här för att duga där. Men han är hingst och har stam för att bli avelshingst, så då måste vi satsa lite också.

image11ybv.png

Adrian vann också med Affinity Face som ledde varje meter av loppet.

– Nu hoppade några av favoriterna bort sig, men min var bra, sa tränaren Adrian Kolgjini. Det är egentligen en årgångshäst och vi har varit besvikna på henne, vi har väntat på att det ska lossna för henne och nu tror jag att vi är där.

Nästa förhoppningsfulla var Joakim Lövgren som tog ut stallets stjärna Piemonte i ett lopp över tre varv. Och det slutade med en överlägsen seger.

– Egentligen är han inne i en träningsperiod nu, men loppet såg så passande ut.

Det var alltså ett test om den dryga distansen skulle passa.

– Egentligen var jag aldrig orolig, jag var rätt säker på att det skulle gå bra. Men jag ville ändå testa.

Och med det positiva beskedet i ryggen sa Joakim.

– Nu satsar vi på Harpers under Elitloppshelgen.

Piemonte segerdefilering.jpg

Harpers är ett stort långlopp på Solvalla dagens innan Elitloppet, det är en miljon i förstapris och mycket prestigefyllt.

– Egentligen kanske Piemonte skulle ha startat på V75, men nu får det bli vanliga lopp. Han får inte tjäna så mycket pengar innan Harpers.

Det är helt enkelt så att Piemonte inte får tjäna mer än 80 000 innan sista lördagen i maj, då står han perfekt till i loppet.

Per Nordström har också ett löfte. Hans Ivory Am dansade hem sitt lopp på lätta fötter och Nordström var naturligtvis nöjd.

– Hon var jättefin och höll sig lugn trots att det blev en omstart.

Framtiden?

– Hon får starta på lite för att få rutin. Men hon är både snabb och stark så vi testar kanske henne till Derbystoet i höst.

Tre tränare, tre hemmahästar med miljonlopp i sikte.

Ivory Am prisutdelning.jpg

En som smugit under radarn är Maleiwa som trots en lite tung inledning enkelt gick undan till en ny seger.

– Jag chansade och körde framåt och hoppades att Per [Nordström] skulle släppa och det blev rätt. Sen var det enkelt och jag behövde inte köra för fullt.

Om vi nämnde tränare med förhoppningar tidigare så måste vi skriva om Fredrik Persson. Hans Deborah S H årsdebuterade på bästa sätt.’

– Det är alltid oroligt inför en årspremiär, men jag är jättenöjd. Jag har drömt om det här hela vintern och nu kan jag fortsätta drömma. Vi siktar på kvalen till Drottning Silvias Pokal.

Maleiwa prisutdelning.jpg

Flemming Jensen hade också en bra dag, kom över från Danmark med tre hästar och fick två segrar och en tredjeplats med sig hem. Kanske är det E.Type Cash vi får höra mest om under året, han plockade ner Rackham (mycket bra årsdebut) i en tuff duell.

E.Type Cash segerdefilering.jpg

Från tävlingarna noterar vi också att Epice Rich gick en bra avslutning och att Way To Go vann den tätaste slutstriden. 

Strax innan tävlingarna var Per inne och körde ett skarpare jobb med Önas Prince. Det blev strax under 1.14/2000 i perfekt stil.

– Mycket nöjd,  var Nordströms kommentar. Det här var hans sista skarpare banjobb innan årsdebuten (på långfredagen på Färjestad). Nu får han jobba på med intervaller hemma fram till den starten så tror jag att det ska bli bra.

Närmast väntar nu V75 och en stor familjedag på Jägersro den nionde april.

Publicerad torsdag 31 mars 2022.