Tomas Malmqvist toppar tränarligan tack vare fransk succé

Tomas Malmqvist toppar den allsvenska tränarligan i överlägsen stil.
Detta efter stora framgångar i vintermeetinget i Paris.
Jägersro-tränarens hästar tjänade hela 589 960 euro under fyra månader på fransk mark.


När vintermeetinget för 2021 till 2022 gjorde bokslut kunde Tomas Malmqvist blicka tillbaka på fantastiska framgångar. Under perioden 3 november 2021 till 5 mars 2022 sprang hästarna in 589 960 euro på fransk mark. Det var han bäst med av de utländska tränarna, och det blev elva tränarsegrar under de här fyra månaderna.
- Klart att det har varit ett jättebra meeting för min del, men så tycker jag själv att det finns en hel del missar och att vi haft otur i vissa lopp men så resonerar säkert de flesta, säger Tomas Malmqvist till Sulkysport.
Den stora stjärnan var det treåriga stoet Jazzy Perrine, som tog dubbla Grupp II-vinster och en andraplats i Criterium des Junes.
- Direkt efter loppet kändes det surt att Jazzy Perrine inte vann Criterium des Jeunes eftersom hästen var fantastiskt bra, men hon fick för långt fram och egentligen aldrig chansen. Svåraste motståndaren Just A Gigolo fick ledningen och ingen utmanade honom någon gång under loppet, säger Malmqvist till Sulkysport.
Jazzy Perrine har tagit fyra segrar och sex andraplatser på tio starter, och sprungit in drygt 2,5 miljoner kronor.

25 svenska tränarsegrar under vintermeetinget
Tomas Malmqvist har fått en flygande start på det nya året 2022 och toppar den allsvenska tränarligan i Sverige i överlägsen stil. Stall Malmqvists hästar har sprungit in 5 318 239 kronor per den 6 mars. Tvåa i ligan är Johan Untersteiner, vars hästar har sprungit in 2 824 550 kronor, och trea är Robert Bergh med 2 302 154 kronor.
I övrigt så var det enligt Sulkysport sex svenska tränare som vann lopp under det franska vintermeetinget. Totalt blev det 25 svenska tränarsegrar. Tomas Malmqvist toppade den ligan med elva vinster, följd av Jarmo Niskanen (6), Robert Bergh (4), Fredrik Wallin (2), Magnus Dahlén (1), Christoffer Eriksson (1), medan Björn Goop stod utan seger.

Publicerad tisdag 8 mars 2022.