Staro Leonardo imponerade i dimman

En tuff uppgift på pappret. Lekande lätt när det väl kom till kritan.
Staro Leonardo imponerade stort när han blev ensam på målfotot på V86®.


Ensam med sextio meters tillägg i stayerloppet kändes kanske inte som den roligaste uppgiften på förhand, men Staro Leonardo visade sig vara helt i sin egen klass på Åby den här kvällen.
Åttaåringen, som senast var fin som trea bakom Who's Who i Gulddivisionen på Kalmar, verkar hålla ypperlig form för dagen och frågan är om det inte kan vara större uppgifter som hägrar framöver.
Kvällens seger togs i utklassningsstil. Staro Leonardo inledde av förklarliga skäl djupt ned i kön, men när Lövgren drog i högertömmen 1200 meter kvar gick det fort. Valacken svepte snabbt fram mot täten, övertog redan 700 meter från mål och lämnade motståndet på mycket behörigt avstånd.
En seger som togs på 1.13,7 över 3200 meter.
- Det här har varit en form av hjälte genom hela sin karriär, han började sina första säsonger på lite sköra ben, men de senaste två åren har han tålt träningen bättre och är en fullfjädrad tävlingsmaskin numera. Det är den snällaste häst man kan tänka sig men han kan också vara lite av en "grinig gubbe", han har ett eget humör, men den senaste tiden har han varit gladare än någonsin, sa Joakim Lövgren.

Publicerad lördag 26 mars 2022.