Lövgren toppar båda ligorna

Det är mycket Joakim Lövgren nu.

Två segrar och en andraplats under tisdagskvällen innebär att han leder både kusk– och tränarligan.

–Fina hästar, berömde Joakim som inledde dagen med två identiskt lika segrar.


Herbie Peak och Across the World fick båda inleda lugnt, attackera på baksidan och sedan ta över ledningen i god tid innan mål.

– Det är unga hästar så det går inte att köra och ta upp och köra igen. Det blir dubbla signaler och hästarna blir helt vilse i pannkakan. Istället kör vi hela vägen när vi väl går till attack, finliret kan vi börja med när de blivit mer rutinerade.

Lövgren hade en tredje seger på gång i dagens avslutande lopp, men där fick Tailored Arrival ge sig den sista biten för starke Arrivederci Face från Adrian Kolgjinis stall.

– Det ser kanske lite konstigt ut att lämna ryggen på ledaren, men den här hästen är stark så jag måste utnyttja hans styrka.

imagem74z.png

Lite av ett förvandlingsnummer är Quita Futura – tre raka segrar efter en lite trevande start på karriären.

– Quita Futura har gjort det riktigt bra på slutet. Det har varit en del bekymmer med henne i början av karriären. Hon gjorde någon start utan att fungera riktigt, vi opererade henne för lösa benbitar. Hon kom tillbaka, men det var inte riktigt bra utan de tog bort lite mer ”skrafs”.

Sen började det hända saker.

– I comebacken galopperade hon, men det var inte hennes fel. Jag kände i alla fall att det var en häst som skulle vinna lopp, förklarar ständige kusken Ken Ecce.

Efter det tre raka vinster. Den här gången fick hon överta ledningen väldigt billigt, sen fick hon jobba.

– Hon hade mjölksyra in på upploppet men kämpade bra.

Det var Ornellaia Cheri och Christoffer Eriksson som utmanade. Och det hela slutade i dött lopp.

Quita Futura och Ornella Cheri.jpg

– Jag trodde vi förlorat, sa Ecce. Så jag är väldigt nöjd med delad seger.

Och samma sak sa Christoffer Eriksson:

– Jag trodde inte att vi hann fram, så jag är nöjd.

Lite kuriosa var också att ett par lopp senare var det död löpning om andraplatsen; och det var Michael Lönborgs båda hästar Haha Ha och Beachglide som delade platsen bakom Bluehill’s Wind.

Vi måste också nämna en seger för Ups Face som ägs av Team Skåne - Sveriges äldsta ägarkonsortium. Skoryck, rycktussar och tuffare träning var segerreceptet.

– Han gick ett bra lopp och visst var han gynnad av den tuffa körningen första varvet, sa kusken Christoffer Eriksson.

Stor folksamling i vinnarcirkeln, men ingen häst.

– Nej, sa Christoffer. Han var lite för peppad efter loppet så jag vågade inte utan tog det säkra före det osäkra och åkte till stallet.

Ups Face.jpg

Rick Ebbinge, den holländske stjärnan, är tillbaka i Sverige. Han ska ha en filial i Halmstad med 14 hästar och starten kunde inte ha blivit bättre.

Namanga Bo placerades i anda par utvändigt i ett lopp som favoriten Romero pigg på bettet anförde. Men ledaren skulle inte kunna svara Namanaga Bos mycket skarpa spurt i en visslande snabb avslutning.

– Hon är jättesnabb på speed. Jag var lite rädd att det gick för sakta det första varvet, men hon hade mycket krafter kvar till slut. Jag hoppas på lite fler uppbyggande lopp framöver och sedan får vi se hur långt det räcker, sa Rick Ebbinge.

Och redan på tisdag är Rick tillbaka på Jägersro.

Namanga Bo.jpg

Publicerad onsdag 2 mars 2022.