Jägersros parkering samlingsplats för Ukrainastöd

Aldrig har väl parkeringen vid Jägersros entré utnyttjats till något så viktigt. Den fylldes med medicin, blöjor, barnmat och barnkläder.


Jägersro hade upplåtit platsen för att en konvoj med förnödenheter till krigets Ukraina skulle kunna lastas och skickas iväg. Många hade sett uppropet via sociala medier och kom till parkeringen för att hjälpa till.

– En travbana är inte en isolerad plats utan vi är en del av samhället och det här var ett sätt där vi kunde bidra, säger Jägersros vd Kent Öhlander.

Frivilliga strömmade till platsen, frågade vad som behövdes och gick sedan och handlade.

– I städerna i Ukraina behöver de mediciner, filtar och förband, barnmat och blöjor, även för äldre, sa Helena Krajewska, talesperson för Polish Humanitarian Action till tidningen Sydsvenskan.

Hela eftermiddagen och kvällen pågick arbetet, allt övervakat av de vakter som normalt jobbar på travbanan. De ställde upp utan ersättning för att på sitt sätt kunna hjälpa till.

Ett 15–tal bilar rullade sedan mot den polsk–ukrainska gränsen med förnödenheter och mediciner.

– Vi har ytterligare projekt på gång för att på vårt sätt kunna hjälpa till, fortsatte Öhlander. Kanske skulle vi kunna använda vår stora familjedag den nionde april till något bra för att hjälpa de lidande i Ukraina.

Publicerad söndag 6 mars 2022.