"Farmen–Cissi" kommer till Jägersros Familjedag

Blicken i finalen sa allt.

Hon skulle bara vinna.

Cecilia Ahlborg, ”Cissi” kallad, känner vi bäst som travtränare, men numera är det ”Farmen–Cissi”. På vår familjedag den nionde april träffar du henne. Hon skriver autografer på speciella idolkort, du kan ta en selfie eller bara snacka Farmen eller hästar.


I finalen av TV4:as populära Farmen var ”Cissi” bäst på att använda såg, slägga och yxa. Det gav henne segern och en halv miljon kronor.

– Jag tänkte på mina barn, att jag skulle vinna för dem och att det skulle ge oss en guldkant på tillvaron.

”Cissi” är B–tränare numera, har tidigare varit proffstränare och ännu tidigare jobbade hon i fem år hos Jägersrotränaren Conrad Lugauer.

Men nu är hon alltså TV–kändis.

– (skratt). Vi brukar se Farmen hemma och när jag såg en annons på Facebook att de sökte deltagare tänkte jag att det där fixar jag lätt.

”Cissi” sökte, fick snabbt svar – och blev antagen.

– Men det var mycket tuffare än jag trodde och jag har aldrig haft sådan hemlängtan under de veckorna som jag var på Farmen.

Hon höll en låg profil från början, men efterhand började deltagarna inse att hon nog kunde det där med Farmjobb – och om sanningen ska fram så skojar man inte bort en hästtjej som vill vinna.

I det sista programmet hamnade hon i underläge efter att ha missat att känna igen en grönsak, kom upp jämsides efter att ha kommit närmast när det gällde att mjölka precis tre deciliter. Sen avgjorde hon alltså på vilja och råstyrka.

Tårarna kom sedan när spänningen släppte och hon fick smyga undan och ringa sambon och berätta om finalen.

Sen har det varit ett halvår av tystnad, inte ett ord fick avslöjas även om vänner och bekanta frågade mycket.

– Ju längre serien gick så kom det mer frågor, men mest imponerad är jag av barnen (”Cissi” har fem barn) som kunde hålla tyst. De visste att jag vunnit, men svarade bara till alla som frågade att ”mamma har inte sagt något”.

Med Farmen bakom sig så kommer vi att få se ”Cissi” på travbanan igen. Hon har ett 6-årigt sto som hon hoppas kunna starta i slutet av april.

– Jag längtar dit, jag har saknat löpkörningen.

Sen finns det som hon kallar sitt kärleksbarn; en ettåring med Minnesdals El Paso som pappa och Havbergs Mimi som mamma.

– Han heter Spookeyball och är bara så fin.

Om du inte kan vänta till slutet av april för att träffa och hylla ”Farmen–Cissi” så finns hon på plats vid vår stora familjedag den nionde april.

Till sist måste vi bara kolla, vilken TV–serie blir ditt nästa projekt?

– Det blir inget mer. Jo, om dom ringer från Let’s dance så tackar jag ja direkt. Jag kan inte dansa så det vore kul att få lära mig.

 

Publicerad tisdag 29 mars 2022.