Christoffer hyllar Rackham som den bäste han tränat

Christoffer Eriksson har aldrig tränat en bättre häst.
På onsdagen gör Rackham en efterlängtad årsdebut på V86®.
- Jag har bästa hästen, men han är inte toppad för detta loppet, säger Jägersrotränaren.


Rackham inledde karriären i maklig takt. Det var först förra året som utvecklingen tog fart på allvar. Han vann flera lopp på V75 och gjorde det ofta den tunga vägen. I fjolårets sista start svarade Rackham för en insats som får Christoffer Eriksson att drömma.
- Jag tror att han kan vara med i dom riktigt stora loppen i år. Jag har hela tiden känt att det är en ruggig häst, den klart bästa jag har tränat. Han är stenhård och har tagit de tuffa loppen han fått på ett mycket bra sätt. I ett av loppen förra året hängde han i tredjespår hela vägen och var ändå nära att vinna. Då var jag lite orolig hur han skulle tävla gången efter, men han var ännu bättre, det är en riktig hårding.

Planer för Frankrike
Planen var att åka till Frankrike i vintras, men det blev inget av med det.
- Det frös på och vi fick en del snö i december och jag tyckte inte att det var värt det. Det hade slitit för mycket. Jag hade hästen där jag ville ha honom och vi stod över och har tränat på hemma. Vi får åka till Frankrike till hösten istället om det passar.
På onsdagen gör Rackham årets första start och gör det på V86 och hemmaplan.
- Det är ett passande lopp, men han är inte toppad på något sätt och möter hästar som har varit igång ett tag så det är inte bara att ställa ut skorna. Att jag har bästa hästen betvivlar jag inte och jag tror att han kommer att leverera en bra insats direkt.
Hur har han tränat?
- Han har tränat på bra. Jag har honom så väl förberedd som jag kan. Två gånger har jag varit inne på Jägersro och vässat till honom. Förra måndagen körde jag 1.15/2000 meter på ett bra sätt och så fort har jag aldrig kunnat köra med honom tidigare. Det känns att han har utvecklats ännu mer.
Hur ser framtiden ut?
- Han är kvar i silverdivisionen och tanken är att han ska starta 9 april här på Jägersro. Loppet på onsdag ligger bra i tiden och är en lämplig genomkörare.
Om vi ser ännu längre fram?
- Jag tror jag har en häst som kan mäta sig mot dom bästa framförallt över längre distanser och tanken är att prova framöver om allt går som man hoppas och tror. Sedan finns planerna på Frankrike kvar. Jag är helt övertygad att han kommer duga bra där oavsett motstånd.
Du har även 11 Protector Tile (V86-7) till start, hans status?
- Han känns fin. Senast föll skygglapparna ner och han galopperade. Nu är han mer eller mindre bortlottad över kort distans. Jag smyger med och hoppas på så fina pengar som möjligt.

Publicerad tisdag 29 mars 2022.