Åbergsvinnaren imponerade – fyra skrällar från Jägersro

Hugo Åbergsvinnaren Who’s Who ser ut att gå en fin säsong till mötes.

På lördagen årsdebuterade han med promenadseger i gulddivisionen på Kalmartravet.

– Det blev en passande årsdebut och hästen kändes så fin som man kan hoppas på, sa kusken Örjan Kihlström.

Men det var fyra Jägersroskrällar som såg till att omgången var omöjlig


Konkurrenterna månde bäva inför storloppssäsongen. Visserligen fick Who’s Who varva på för klassen beskedliga 1.14 men intrycket hästen gav var bländande. Utvändige Ubiquarian Face försökte utmana men var chanslös och det var även andrahandsfavoriten Click Bait efter ett lopp som tvåa på innerspår. När Örjan Kihlström bad Who’s Who öka takten in på upploppet gick den högklassige hingsten ifrån till överlägsen triumf.

– Det var en lugn årsdebut för honom och han såg fin och spänstig ut. Han bör gå framåt rätt rejält med det har loppet i kroppen, sa tränaren Pasi Aikio.

Förra året tog 2018 års derbyvinnare Who’s Who steget upp i den yppersta eliten genom segrar i Norrbottens Stora Pris och Hugo Åberg Memorial. I och med lördagens seger passerade han tolv miljoner kronor och nu är siktet inställt på stundande storlopp.

– Det blir en mycket spännande säsong med tanke på hur han känns nu och den vinter han har bakom sig. Vi var spända inför förra säsongen men är ännu mer spända inför den här säsongen. Vi har tränat honom lite tuffare och tyngre i vinter och han har tagit det riktigt bra.

imagec0qd.png

Säsongen är lång och många storlopp ska avgöras. Men för Pasi Aikio är det ett lopp som höjer sig över alla andra.

– Det finns många stora lopp att vara med i men det klart att Elitloppet är en dröm för en annan som är uppvuxen på Solvalla.

Il Forte målgång.jpg

Il Forte snabbare än Who’s Who

Dagens mest häpnadsväckande prestation stod jätteskrällen Il Forte för i klass II. Trots 1.07 första 500 meterna och 1.11 på varvet dundrade enprocentaren ifrån motståndet från ledningen.

- Så jäkla underbart! Vilken prestation! Han var grym! segerbubblade kusken Oscar Ginman efter att redan 50 meter från mål ha skickat högernäven i skyn.

Även hästens tränare Jarl Olsson var av förklarliga skäl mycket glad efter att hans häst utklassat motståndet till 71 gånger pengarna på vinnarspelet.

- Det här kunde man inte tro. Han är både stark och snabb och har fin teknik och allting. Jag visste att han var bra men inte så här bra. Det här är definitivt min största seger hittills. Jag har hållit på i många år men det här smäller högst, sa Jägersrotränaren.

Sandsjöns Enzo prisutdelning2.jpg

Dubbla Lugauerskrällar

I silverdivisionen skrällde det också genom Conrad Lugauers Sandsjöns Enzo (Marc Elias) och Jägersrotränaren fick även se sin Devs Daffodil spurta hem Ultra Brights lopp i händerna på Markus Waldmüller.

– En fantastiskt rolig seger, sa Waldmüller efter kanonspurten.

Det andra försöken i diamantstoet vanns av Carl-Otto Göranssons Laferrari Dimanche (Örjan Kihlström) och när Stephanie J Werder-tränade Namur (Magnus A Djuse) skar mållinjen som etta i det avslutande klass I-försöket sköts de kvarvarande V75-kupongerna i sank.

– Helt otroligt att få vinna ett V75–lopp, jublade Stephanie Werder efter Namurs fina avslutning.

Stephanie J Werder och Magnus A Djuse.jpg

Därmed hägrar en jackpot, som kan göra en ensam vinnare med sju rätt 47 miljoner kronor rikare, nästa lördag.

Publicerad söndag 6 mars 2022.