Uhrbergs stjärna lyser starkast

Sjunde segern på tolv starter.
Storfavoriten Nova Mahiron satte punkt för måndagens Breeders’ Crown-tävlingar på Halmstadtravet.
- Hon är väldigt bra, det måste man säga, konstaterade Thomas Uhrberg.


Uttagningar till Breeders Crown brukar innehålla högklassiga hästar, men inte sällan utmynna i rena favoritparader.
Så blev inte fallet på tisdagskvällen där Nova Mahiron var den enda som infriade sitt favoritskap då hon spårade runt om för Thomas Uhrberg.
– Hon ger allt hon har och lite till varje gång hon tävlar. Så fort hon hör de andra närma sig så tar hon i för kung och fosterland, hon bara sjunker mellan skalmarna, berömde kusken och tränaren.
Ledning hela vägen i tilltalande stil blev det även för Joe Dalton i händerna på Magnus Jakobsson.
- En liten häst med bara muskler, det finns inget fett på hans kropp. Han har varit väldigt krånglig i munnen och är bäst när han bara får löpa på, beskrev tränaren Stefan P Petterson sin nya skjutare.

Björnstark prestation
Mer dramatik blev det bland de treåriga stona då elitloppskuskarna Per Nordström och Örjan Kihlström hade en uppvärmande duell inför söndagen. Kihlström gjorde sitt bästa för att hålla Nordström inlåst i rygg med favoriten Eireann, men den senare lyckades tråckla loss Sommerbrise på ett sätt som domarna godkände och blåste förbi kort före mål.
Nordström var sedan nära en jätteskräll då han drog undan i ledningen med Denarius, men sista biten tröt krafterna och utvändige Edibear slog sig förbi i en helgjuten prestation för Stefan Persson.
- Jag har känt hela tiden att han har styrkan. Idag satte vi på skygglappar och urryckare för första gången och jag körde offensivt för att jag trodde på honom, berättade Persson vars fru Linda sköter träningen.

Publicerad måndag 23 maj 2022.