Statistiken talar för Jägersro i Elitloppet

Det finns statistik som talar för att det ska gå bra för Jägersro i Elitloppet.

Night Brodde har startat 12 gånger på Solvalla och vunnit sju.

Christoffer Eriksson har kört Cokstile sex gånger, fyra segrar och två andraplatser och hästen har tjänat i snitt 833 000 kronor i varje start för Christoffer.


– Visst finns det favoritbanor, säger Conrad Lugauer som tränar och kör Night Brodde.

Night Brodde blev folkets häst när han röstades in i Elitloppet. Det blev en jordskredsseger, men också väldigt kort tid att förbereda hästen för start.

– För oss spelar det ingen roll, det var redan bestämt att hästen skulle starta under helgen så han är förberedd. Han är precis där jag vill ha honom så det ska bli riktigt kul.

Precis som alla andra ska Night Brodde låsas in i ett övervakningsstall det sista dygnet innan Elitloppet. Allt för att förhindra oegentligheter runt hästarna.

– Det är ingen fara, Night Brodde är en cool häst så det går bra.

imagedsc3.png

Christoffer Eriksson kör alltså Cokstile, en häst som han vunnit Elitloppet med. Nu var han förstås bara tvåa i mål men sedan Propulsion fråntagits segern står Cokstile som vinnare. Cokstile tränas av Erik Bondo och det är hästens fjärde start i Elitloppet – och han har haft olika tränare varje gång.

– Det ska bli otroligt spännande, säger Christoffer. Jag får en fin helg då jag också kör Usain Töll i Sweden Cup.

Alla rapporter om Cokstile går i dur, hästen har fått de sista förberedelserna på Christoffers gård där Bondo har några hästar

Söndag morgon kan du läsa om de sista förberedelserna för Önas Prince.

Publicerad lördag 28 maj 2022.