Per Nordström nöjd – Önas Prince har övernattat bra

Resan har gått bra och Önas Prince har övernattat bra.

Vi tog ett sista snack med Per Nordström innan Elitloppsförsöken på söndagseftermiddagen.


– Han reste upp under lördagen tillsammans med Kentucky River och allt gick perfekt. Så vi har ingenting att klaga på. Allt har gått precis som vi önskat.

Per har haft 30 dagar, efter vinsten i Örebro, att förbereda hästen för Elitloppet. Och allt har gått helt enligt plan. Per har också provat ryckhuva för att få en extra växel, det blir även barfota runt om redan i försöket.

– Vi körde med bakskor i Örebro för att spara lite hov så nu kan vi köra utan skor i försöket och en eventuell final.

Frågetecknet inför Elitloppet är att Önas Prince måste stå inlåst i ett övervakat stall det sista dygnet innan start, allt för att förhindra sabotage eller dopning. Önas Prince går som bekant ute dygnet runt hemma hos Per och har möjlighet att röra på sig precis hur mycket som helst.

– Jag hoppas och tror att det ska gå bra. Emma [hustrun och skötaren Emma Nordström] kommer att vara med så mycket det går, sen är det ju kameror och annan personal som övervakar hästarna hela tiden. Han har övernattat väl och var ute och joggade tidigt på söndagsmorgonen. Då var han mjuk och smidig

Per kör bara Önas Prince under söndagen. Fokuserar helt på Elitloppet.

– Det är otroligt stort att få vara med, det är första gången för mig. Många gånger har jag suttit bland publiken, men nu är jag med på riktigt.

Tankarna?

– Jag vill inte byta häst eller spår med någon.

Per hann även med ett uppskattat besök på en internationell mottagning under lördagskvällen där han berättade om Önas Prince och sitt sätt att att tänka kring träning och hästhållning.

Men nu är det fullt fokut på Elitloppet:

– Jag hoppas givetvis att det ska gå bra, men hästen är ung och det kommer fler Elitlopp om det skulle gå dåligt nu.

Publicerad söndag 29 maj 2022.