Lövgren lyrisk efter Oscar L A's uppvisning

Glad – men lerig.

Jägersrotränaren Joakim Lövgren hade en bra eftermiddag under Elitloppslördagen.

Segrar med Lady Beluga och Oscar LA – och båda var riktigt bra, med ett extra plus för Oscar.

– Jag är inte förvånad, men imponerad, sa Lövgren efter vinsten i Silverdivisionens final.


Oscar LA gick i den tuffa positionen utvändigt ledaren, men stack bara ifrån fältet 600 kvar och mer eller mindre defilerade hem vinsten.

– Jag älskar den här hästen. Ända sedan han kom till stallet har han radat upp topprestationer och jag har känt att det bor något extra i hästen. Jag har gett honom tuffare och tuffare uppgifter och tuffare än i dag har han aldrig haft, men då tog han fram det där som riktigt bra hästar har innanför västen och det var en njutning att ta hem honom, sa en nöjd men lerig Lövgren efter vinsten.

Joakim Lövgren vann också Diamantstoets final med Lady Beluga och precis vid mållinjen vände han sig om och såg stallets andrahäst Jeans’n Passion ta tredjeplatsen.

– Jag hade stort förtroende för hästen. Hon var fin, fick ett bra lopp och då löste hon det också, berömde Joakim.

Andra ytter och när Lövgren tryckte till rundade Lady Beluga till ledningen på ett par steg.

– När hon kommit in i ledningen på upploppet har hon aldrig släppt någon förbi sig utan vunnit.

Och så blev det nu också.

 

Per Nordström hälsar på publiken efter segern.jpg

Per Nordström fick en perfekt uppladdning inför Elitloppet (där han kör Önas Prince) genom att vinna Klass II–finalen med Kentucky River. Det var en monsterprestation som skvallrade om mer.

– Jag körde infrån fältet i sista sväng för att få höra publikens jubel i lugn och ro, skämtade han innan han blev mer allvarlig:

–  Det var en fantastisk prestation och det kändes inte heller som att det var slutsålt i mål. Det här är min derbyhäst. Han har tränat tillsammans med Önas Prince och matchar i princip honom pulsmässigt. Han springer nedåt 11-blankt över 2 600 meter på en bra dag.

Det kunde ha blivit ännu mer Jägersro, men när Hidalgo Heldia hade kopplat greppet på upploppet och var på väg mot en klar seger tappade hästen en gummiboot som satt på hoven, kom i obalans och galopperade.

– Det känns riktigt surt, men hästen är bra och vi kommer igen, sa Lugauer.

Lördagens stora sprinterlopp Sweden Cup slutade med seger för italienske Bepi Bi och Alessandro Gocciadoro. Det var ledningen från start till mål. Jägersrokusken Christoffer Eriksson vann ett av försöken med Usain Töll – men positionen utvändigt ledaren i finalen blev för tuff.

Harper Hanovers slutade med fransk seger sedan Diable de Vauvert tillsammans med Gabriele Gelormini gått ett otroligt slutvarv.

- Vilken häst! Ett tag trodde jag inte att det skulle gå, men han är en fantastisk häst. Han är lugn, har enastående lungor och en speed som är exceptionell, sa segerkusken Gabriele Gelormini, som var lika lättad som glad efter triumfen.

Publicerad söndag 29 maj 2022.