Lövgren funderar på att sova i den bruna dressen

Conrad Lugauer, Joakim Lövgren, Adrian Kolgjini, Per Nordström och Lars I Nilsson. Det var kända namn som tog för sig på tisdagskvällen.

Och en som imponerade var Palmyra som debuterade för Joakim Lövgren.


Palmyra dundrade runt banan på 11,6. Precis som många andra av stall Lövgrens hästar ägs den av tyske Günter Herz och det betyder att Joakim kör i ägarens bruna färger.

– Jag sa till grabbarna att jag tar nog hem den här dressen och sover i den. Jag tycker verkligen om den.

Günter Herz har basen av sin verksamhet på stuteri Lasbek utanför Hamburg, men de hästar som visar lite extra skickas ofta till Joakim Lövgren.

Palmyra har funnits hos Joakim i en månad, jobbats hemma på gården men efter det sista jobbet som hästens skötare Johan Kjellman körde blev det ett klartecken till tränaren.

– Jag körde en annan häst i det jobbet, men Kjellman vände sig bara till mig och sa grattis.

Och visst hade den rutinerade skötaren rätt. Palmyra behöll ledningen, drog undan i bra tempo och vann på nytt rekord.

– Jag hade en känsla av att det kunde vara en bra häst. Hon startade här i höstas och jag hade en annan häst i samma lopp [Ovation LA]. Jag vann det loppet, men hörde på stallfolket att de höll Palmyra som en bättre häst.

imageli3kr.png

Per Nordströms talang Spartakus är lite utöver det vanliga. Efter två misslyckande var han återigen tillbaka på segerspåret.

– Det har sina förklaringar att han inte vunnit på två starter, skönt att han fick vinna nu även om det är lite bökigt med honom när det är voltstart, sa kusken och tränaren Per Nordström.

Spartakus inledde med två raka segrar, gjorde sedan bort sig med galopp och blev senast oplacerad i ett tufft lopp på Solvalla.

– Han slog i vagnen när han galopperade och senast kom han aldrig in i loppet från ett dåligt läge, förklarar Per.

Men nu var det ledningen efter en bit och sedan kunde ingen utmana.

– Det är en talang, utan tvekan men han är besvärlig i voltstart och jag kommer nog att välja lopp med bilstart framöver.

Spartakus får ursäkta, men mest spännande för Per Nordström den här veckan är nog söndagens lottning till Elitloppet på Solvalla. Per är inbjuden med stjärnan Önas Prince och låter minst sagt belåten.

– Han är precis där jag vill ha honom. Nu gäller det bara att vi har lite tur i lottningen. Hamnar vi på spår sju eller åtta blir det jobbigt.

Aramis Face målgång.jpg

Adrian Kolgjini har blivit en uppskattad kusk för hemmatränare som Lars I Nilsson och Ola Samuelsson. Nu fick han låna Aramis Face av Lars I – och gjorde inte något misstag.

– Jag kunde inte göra annat, ägarna satte press på mig och sa innan loppet att de hade världens bästa kusk…

Men Aramis Face fick också bevisa att han är på rätt väg.

– Han fick en rejäl tryckare på vägen och fick jobba för det, men det är ju en talang som är tillbaka och på rätt väg igen.

Vi noterar också att Lars I fick en seger på Axevalla då Kevin Oscarsson satte dit A Good Point.

Muireann Boko målgång.jpg

Conrad Lugauer tog sin seger med debuterande Muireann Boko, det var ledningen hela vägen och säkert undan.

– Jag är jättenöjd med hennes debut. Hon var stabil och snabb från start, sen verkar hon ha fått styrka från pappan (Nuncio).

I övrigt noterar vi att Steady Victory tog andra raka, Henriette Larsen förivrade sig inte trots ett lopp utvändigt ledaren. Ikarus Love tog andra raka för Rick Ebbinge som har planer att starta i lite större lopp med sexåringen. Thomas Uhrberg gav Mad Princess ett drömlopp i rygg på ledaren och när luckan kom sköt hon till vasst och hann fram till en säker seger. Dagens knappaste seger tog Theo Udsen som kontrade ut Le Adonai i det sista steget.

 

Publicerad onsdag 18 maj 2022.