Det var revanschernas kväll på Jägersro

Det var revanschernas kväll på Jägersro.

Eller som Björn Lindblom sa:

– Det var bra att hon fick visa vad hon kan, för det har annars varit ett kasst år med mycket stolpe ut.


Det handlar givetvis om Eight Hour som tillsammans med Kevin Oscarsson svarade för en stark insats och sänkte sitt rekord med ett par tiondelar.

– Hon är riktigt bra den här, sa Kevin. Det är skönt att det stämde för henne. Vi kunde precis hålla upp ledningen och där trivs hon. Det kändes bra hela vägen och hon vann med tussarna kvar.

Faktum är att Eight Hour gått i ledningen sex gånger – och vunnit alla.

imageatdc.png

För Midnight Special var det också en fråga om revansch.  I den senaste starten var han på väg mot seger när det blev stökigt i ett amatörlopp och han stördes till galopp. Nu var det istället favoriten Across the World som galopperade och Midnight Special kunde ta ledningen, trots att han stod på tillägg.

– Det är kanske inte så lätt att räkna ut, sa kusken Thomas Uhrberg. Men det är en jättefin häst. Nu stod det och vägde en kort stund när Flemming (Jensen med Honor) kom upp utvändigt, men sen kände jag att det fanns krafter kvar. Tillslut blev det ju också rätt enkelt.

Midnight Special tränas av Helena Burman som därmed fick säsongens första seger till stallet.

Eagle Rock prisutdelning2.jpg

En tredje liten revansch noterar vi också för Eagle Rock. Han hade, med minsta lilla tur, kunnat kvala in till finalen av Kungapokalen på lördag. Där väntar en miljon till vinnaren.

Nu hade han ingen tur i kvalet, så istället fick han starta i ett lärlingslopp på Jägersro med 35 000 kronor till vinnaren. Och visst vann han tillsammans med Markus Waldmüller.

– Det blev ett stökigt lopp i kvalet till Kungapokalen, sen gick han snabbast av alla när han galopperade. Annars hade han nog varit i final, trodde Markus.

Men det blev alltså ett enkelt lopp på hemmaplan istället – och den här gången hade han istället lite tur. Han kunde inte försvara ledningen från sitt innerspår utan satt bakom Global Coldplay som var en av de värsta konkurrenterna.

– Jag ville inte chansen för mycket från start. Sen hade vi lite tur när en konkurrent galopperade i slutsvängen så vi kom loss. Sen var det inte några problem utan han vann väldigt enkelt, förklarade Waldmüller. Det är en fin häst och vi tror att han kommer att få en fin säsong som 4-åring.

Fairplay segerdefilering.jpg

Per Nordström inledde dagen med en dubbelseger. Först vann han själv med Fairplay och sedan körde Kevin Oscarsson hans Jade Sisu till vinst. Båda gångerna var det ledning från start till mål som gällde.

– Fairplay har vi smugit igång lite. Det är en stor och rejäl häst som jag tror kommer att bli riktigt bra senare i höst, gärna då på lite längre distanser.

Johan Untersteiner slog också till med en dubbelseger – och även han fann ledningen från start till mål som den enklaste vägen.

– Gina Mearas var bra, men hon är inte riktigt där än. Det finns lite mer att slipa på, kan vi få henne lite smidigare så tror jag att hon kommer att tjäna fina pengar i sommar.

Steady Victory var inte lika betrodd på förhand som Gina Mearas, men Johan kände något.

– Jag fick en bra feeling I provstarten och tänkte att kommer vi till ledningen får de vara bra för att slå honom. När jag lättade lite på tömmarna i sista sväng stack han bara undan och jag tror nog att han kan duga på V75 i sommar.

Mer Halmstad blev det när Dali Pagadi och Gustav Johansson avslutade V64–omgången. Tredje invändigt från början, men sedan först i andraspår när attackerna kom.

– Han kändes helt enkelt så fin att jag inte ville sitta instängd.

Iina Aho vann sedan ett montélopp som reds i högt tempo tillsammans med Lorenzo Boko medan Fredrik Pedersen avslutade dagen med Beluga Wareco, Det var rygg på ledande favoriten Pure Fortune och lucka 200 kvar som var segerreceptet.

 

Publicerad onsdag 4 maj 2022.