Christoffer gjorde ett fynd i en tysk villaträdgård

Ett fynd i en villaträdgård i Tyskland.

Så kan travhästen Itunes bäst beskrivas. Han vann enkelt när han debuterade för Christoffer Eriksson vid Jägersros lunchtävlingar.

– Han är riktigt bra för sin klass och kommer att vinna fler lopp, sa Christoffer.


Fyndet är den femåriga valacken Itunes som debuterade med seger för Christoffer på ett mycket imponerande sätt.

Historien började när Tommy Holmgren, välkänd hästägare och amatör på Jägersro, fått tips om en häst i Tyskland. Men den hästen föll inte Christoffer Eriksson i smaken, utan han hade hittat en annan häst. Den var visserligen otränad, men Christoffer såg ”något” hos hästen och lyckades övertyga Tommy Holmgren att slå till.

Var den dyr?

– Nej, inte med tanke på vad den har visat.

Itunes tränades av en tysk amatör som också körde loppen själv. Amatören hade tre hästar som han tränade på en 400–metersbana bakom villan, för att spara tid så körde han en av hästarna och hade de två andra på släp bakom.

– Det var helt otroligt när vi sedan skulle hämta hästen. Det tog oss en timme, bara den första biten, eftersom han hade hästarna mitt inne i ett villaområde.

Itunes ägs alltså av Tommy Holmgren som fortfarande har kvar sin licens och körde lopp så sent som i mars i år. Han kör också fort ute hos Christoffer varje fredag så bli inte förvånade om han syns i startlistorna någon gång framöver.

imagefezpr.png

Och på tal om Christoffer. Han vann även med Beauty Smart Face som fick en snabb revansch efter ett misslyckande i Göteborg.

– Då uppträdde hon inte som hon brukade göra utan lurade mig lite. Nu var det som vanligt och hon hade kunnat fortsätta ett varv till i samma fart.

Så det höga oddset var rena fyndet?

– Det tycker jag. Hon skulle ha gett 1.10 eller liknande. Så bra är hon.

Annars dominerades tävlingsdagen av Michael Nimczyk som vann tre lopp; Brady DE, Beachcomber och Goop.

– Brady DE gjorde ett bra lopp. De körde fort första 500 och när tempot gick ner så gick jag fram. Han hade tränat bra så jag hade en bra känsla. Beachcomber har behövt tid, men har kommit mer och mer. Jag hade en bra känsla hela vägen och han är riktigt bra för sin klass.. Goop vann lätt, han är inte så snabb från start. Jag provade att köra till 1200 kvar men fick svar, så jag satt lugn och redan i sista sväng kändes det riktigt bra, sammanfattade Nimczyk.

Beachcomber prisutdelning.jpg

Dagens skrällkusk var Johanna Lind som vann med Ola Samuelssons Chiffchaff.

– När jag såg att vi fick åttondespår kändes det bara som jag skulle ha stannat hemma. Nu kom vi ner bra, men jag var rädd att vi skulle få dödens. Nu blev vi avlöst så det blev bra.

Känslan?

– Den var bra. Jag vet att när hon är bra, då är hon bra.

Chiffchaff segerdefilering.jpg

Dagen inleddes med att Axel Jacobsen fick vinna med löftet America Dream. Talangfull, men fortfarande lite valpig. Tvekade lite 600 kvar, men kom på att han skulle tävla och vann sedan enkelt.

– Jag tror att det här blir en bra häst med tiden, sa Axel.

America Dream målgång.jpg

Mer Danmark i andra loppet där Stefan Persson fick låna Gary la Marc av Lars Marcussen. Ett offensivt upplägg och tidig ledning var ett vinstgivande drag i årsdebuten.

– Lars hade inte fuskat med träningen, det var en bra årsdebut. Jag körde själv ett snabbjobb med honom för 14 dagar sedan och kände att det var en bra häst.

Tillslut bara några rader om Fancynancyclancy som vann från ledningen. Och det var väl det avgörande.

– Hon är ruskigt stänkrädd, så ledningen var den position som gällde. Men kapacitet har hon.

 

Publicerad tisdag 31 maj 2022.