Johnny Takter tillbaka i Vinnarcirkeln

Tillbaka som en vinnare – sen blev han skadad.

Johnny Takter vann sitt första lopp sedan i början av januari, men efter loppet hade han så ont i ett knä att han tvingades stå över kvällens sista uppsittning.

– Det är ett muskelfäste som krånglar, jag har rejält ont. Jag är nog inte så vältränad som jag borde vara.


Först var alltså Johnny Takter tillbaka som en vinnare efter nästan ett halvår, sen fick han avbryta tävlingsdagen med ett skadat knä.

– Det är kul att vara tillbaka här, sa han till Jägersros sportchef Mats Ahlkvist när han klev in i Vinnarcirkeln sedan han vunnit med Asa Always Ready.

Det var Johnnys första seger sedan i början av januari då han vann med Sweetman på V75, sen blev det några starter till innan han tog en timeout. Förra veckan gjorde han en liten diskret comeback och körde en häst. Nu skulle han köra fem.

– Det var inte meningen att jag skulle köra så många, utan Per |Henriksen som brukar köra Asa Always Ready]  ringde och bad mig köra två hästar åt honom. Sen blev det några fler.

Johnny kunde inte tacka nej till Asa Always Ready, serverade hästen ett fint lopp och i de allra sista stegen fångade han in ledande Golden Rain.

– Jag visste att det var en fin häst att köra, jag har kört den tidigare till någon fin placering.

Men efter loppet kunde alltså Johnny knappt ta sig ur sulkyn. Han haltade rejält och grimaserade illa. Skadan fick Johnny att tacka nej till dagens sista körning och istället åkte han hem för att kurera sig.

Framtiden?

– Det får vi se. Jag tar en tävlingsdag i taget. Men det är kul att vara tillbaka här på hemmaplan.

Tävlingsdagen dominerade annars av Joakim Lövgren, tre segrar, och Johan Untersteiner, två segrar.

imageslgpr.png

Joakim inledde med She’s She som i karriärens tredje start tog den första vinsten.

– Hon. Har utvecklats och det driver bra för henne, berömde Lövgren.

Sen fortsatte Joakim med Global Workaholic som imponerade med ett rejält slutvarv.

– På förhand tyckte jag att det såg tufft ut. Nu fick han ett lugnt förstavarv, analyserade Lövgren.

Men efter det lugna förstavarvet kom Conrad Lugauer upp utvändigt med Ferrari Sisu och satte upp tempot.

– Jag fick köra på max sista 800, visst var det tomt i tanken till slut men han hittar nya växlar med jämna mellanrum.

Suddenly Spring prisutdelning.jpg

Joakim Lövgren avslutade sedan kvällen med Suddenly Spring som aldrig var hotad efter ett lopp i ledningen. Hon sprang undan i ett par längders ledning hela vägen.

– Hon är lite hästrädd, så hon ville hela tiden springa ifrån dem. Sen fick hon kanske lite väl bråttom ibland.

Epice Riche målgång.jpg

Lite av dagens prestation svarade Epice Riche för. Hon rundade ett gäng dugliga hästar och imponerade stort för Christoffer Eriksson.

– När Lars I [tränare Nilsson] startar hästarna så brukar de vara i ordning. Hon var stark och rejäl, dessutom passade tempot oss som satt en bit bak.

Epice Riche besegrade bl a kvällens största favorit Goop.

– Han var väl inte dålig, men jag hade förväntat mig lite mer, sa Michael Nimczyk. Nu blev han lite för pigg första varvet.

Robert Andersson med buckla.jpg

Kvällen inleddes med amatörmatch mellan Jägersro och Charlottenlund. Där slog Robert Andersson till med skrällen Orkan All Over. Direkt till ledningen och sedan försvarade han den positionen in i mål.

– Det var hårt i mål och jag trodde att jag var tvåa eller trea. Men han sträckte på sig. Han går bara i ledningen eller i dödens, bakifrån är han 50 meter sämre, förklarade Robert skrällen.

Från kvällen noterar vi en skrällseger för Kevin Oscarsson med Dick Robertssons Pyroar Tooma och en vass spurt av Steen Juuls Leroy som därmed tog karriärens första seger.

Publicerad onsdag 29 juni 2022.