Första Åbergshästen klar – och fler tillfrågade

Stoletheshow blir den första hästen att få en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial. Tränaren Frode Hamre var mycket glad över möjligheten att få visa upp sin stjärna på Jägersro den 26:e juli.

– Jag är mycket stolt över att få vara med. Tanken är att jag ska köra själv, säger han.


 

Stoletheshow kommer med absolut toppform, han vann Oslo Grand Prix så sent som i söndags efter en magnifik uppvisning.

– Att vinna Oslo Grand Prix är det absolut största för mig under mina år som aktiv inom travet. Det är det största loppet i Norge och jag känner mig stolt, inte minst över hästen.

Nu är det 1609 meter på Jägersro, något som borde passa riktigt bra för den startsnabba hästen.

– Han sprang en 10–tid över full distans och han kommer att kunna springa fortare på Jägersro. Det är jag helt övertygad om

För Jägersros sportchef Mats Ahlkvist börjar nu en intensiv tid, det gäller att plocka ut tio hästar som ger storloppet den rätta lystern.

– Jag tycker att vi fick en bra start med Stoletheshow. En häst med många fina egenskaper, inte minst startsnabbheten och dessutom en häst i form.

Kan du avslöja något mer?

– Jag har ställt frågan till Elitloppsvinnaren Etonnant och till jätteintressanta San Moteur. Daniel Redén har ju flera tänkbara stjärnor. Sen ser jag givetvis fram mot lördagens Kymi Grand Prix. Där finns ju fyra intressanta Jägersrohästar, där finns Earl Simon och Ce Bello Romain.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 16 juli och St Michel i Mikkeli den 17 juli att få en inbjudan. Jägersro har också ett samarbete med Cagnes–Sur–Mer, La Capelle och Argentan där vinnarna också får en möjlighet att starta i Åbergs. Och just Ce Bello Romain vann loppet i Argentan på 1.10,2/1609 meter.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 26 juli.

Publicerad fredag 17 juni 2022.