Vincent Cheri börjar äntligen hitta rätt

Plötsligt blixtrar det till en breddloppsdag. När Vincent Cheri kastade loss i sista sväng gick det riktigt, riktigt fort.

– Det är en bra häst, sa kusken Simon Helm. Det har strulat mycket på vägen, men nu känns det som om det är på väg att lossna.


Vincent Cheri hade startat elva gånger innan lördagens seger på Jägersro. Han hade en tredjeplats som bäst och hade galopperat i åtta av de elva starterna.

– Han har haft en förmåga att göra det svårt för sig, men det är en häst som duger i tuffare sammanhang än det här.

Förändringen som tränaren Christoffer Eriksson gjort var att utrusta Vincent Cheri med norskt huvudlag. När Simon helm ryckte ner det, så inte hästen såg åt sidorna, stack han bara undan i ett tempo som skvallrade om fler segrar.

För Simon, som fått delar av våren förstörd av ett skadat finger var det en skön seger, under hela eftermiddagen var han och nosade på en seger – utan att ha den rätta turen i finishen. Inte förrän Vincent Cheri flög fram till seger.

image9fm.png

Let it Happen har alltid varit talangfull, men de senaste åren har han bara kunnat starta sporadiskt. Så när han nu vann på lördagsmiddagen vid Jägersros breddtävlingar var det första vinsten på drygt fem år.

– Men han var pigg och glad som en unghäst, sa kusken Bernardo Grasso. Jag kände redan i slutkurvan att vi skulle vinna loppet.

Let it Happen fick ett perfekt lopp i ryggar och när Grasso gav full anfallsorder så avgjorde 13-åringen på ett par steg.

– Jag visste ju att det är en bra häst, så jag är inte så förvånad, fortsatte Grasso.

Stig Brodde målgång2.jpg

En annan ”gamling” som fick glänsa var Stig Brodde. De gånger han fungerar fullt ut gör han bra lopp. Och nu var det en sådan dag.

– Det kändes bra när vi kunde hålla upp ledningen och fick andrahandsfavoriten utvändigt, sa kusken Martijn de Haan. Vi fick dämpa farten en bit, sen ökade jag farten efterhand för att det inte skulle avgöras på speed.

Bakom Stig Brodde står tränaren Mats Öhman som lagt ned ett jättelikt jobb för att få Stig Brodde i ordning.

– Han travade riktigt bra idag och då är han fin, berömde de Haan.

Vi såg också en bra dansk dag. Det började med Catja Mosebo (Micki Jörgensen) som enkelt speedade till seger i det inledande ungdomsloppet. Ett liknande segerrecept använde Ulrik Christoffersen med Marvin Gaye. Christian Nisssen svarade för en drömstyrning bakom C My Photo.

– Det går väl inte att köra snyggare, sa Christian och skrattade.

Det var ledningen, släpp dryga varvet från mål och sedan lucka in på upploppet.

C.My.Photo målgång2.jpg

Preben Sövik vann med nyförvärvet Donna AF efter att tidigt ha kört till ledningen och sedan fått bestämma tempot.

Ungdomsmontén vann Stephanie J Werder med Il Vole. Efter vinsten erkände tränaren Kaj Lindell:

– Han har haft sadel på sig några gånger, men inte gjort något montéjobb har han aldrig gått. Vi testade, han är bra och travsäker.

Anders Schillström var glad efter vinsten med Papa Crowe, egen uppfödning som han äger och kör själv.

Kul också de 50–tal studenter som besökte dagen och verkligen höjde stämningen.

Publicerad lördag 4 juni 2022.