Trippel till Jägersro – Rackham gjorde monsterlopp

Tränaren närmast lovade seger.
Hästen levererade.
Stjärnämnet Hidalgo Heldia är redo större uppgifter.
- Han håller redan klass för gulddivisionen, sa Conrad Lugauer.
Och i Gulddivisionen imponerade Rackham.


På lördagen fortsatte Sprintermästarmeetinget i Halmstad med V75 och i klass I hade Conrad Lugauer uppvisning med Hidalgo Heldia. Jägersrotränaren var segerviss inför loppet och han hade fog för sin optimism. Det kostade för klassen mycket snabba 1.08,6 de första 500 meterna för att komma till ledningen men det spelade ingen roll för den talangfulle femåringen. I slutkurvan fick han order att öka tempot och då dundrade han ifrån motståndet till överlägsen seger på 1.12,0 över 2 140 meter med bilstart.
– Han öppnade ännu bättre än vad jag trodde och 8,6 första halvvarvet över full distans är inte så lätt. Men sedan slappnade han av bra och när han fick kommando accelererade han och han kändes väldigt fin hela vägen, sa Conrad Lugauer och fortsatte att strö lovord över hästen.
– Han har enorm klass och det blir spännande framöver. Han har speeden, styrkan och effektiviteten. Han håller redan klass för gulddivisionen.

hidalgo-heldia-786554.jpg

Bäst i guld trots omöjlig resa
Men än är det nog en bit kvar till högsta divisionen i Svenska Travligan. I alla fall till den här veckans fenomenale vinnare. Rackham fick ett omöjligt lopp där han blev utsvarad i tredjespår varvet från mål. Men via en ursinnig långsida pressade han sig till ledningen inför slutkurvan och sedan hade han mod och styrka att hålla undan före starkt avslutande Admiral As på kilometertiden 1.11,2 över 2 140 meter med bilstart.
– Jag känner en väldig lättnad. Vi har en riktigt bra häst som hade ett väldigt bra fjolår, men sedan har vi haft lite stolpe ut och jag har känt lite press även om hästen har känts fin. I dag gjorde han ett monsterlopp! sa tränare och kusk Christoffer Eriksson.
Den annars alltid så lugne Jägersrotränaren var tagen efter sin hästs fantastiska insats.
– Det här är en av de mest känslosamma segrar jag har tagit. Jag köpte honom på aktion som ettåring och nu vann han gulddivisionen. Det är kul!

imagepf0a5.png

Jeans'n Passion var starkast från ledningen i diamantstoet över 2 640 meter.
- Hon är en underbar häst att sitta bakom när det blir strid. Hon känner inte efter utan kämpar tills jobbet är klart, sa Joakim Lövgren.

Publicerad söndag 10 juli 2022.