Rackham och Night Brodde klara för Åbergs

Night Brodde och Rackham kommer.

Det blir ett starkt hemmalag som tar upp kampen med den internationella eliten i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.


– Night Brodde är en otroligt fin sprinter, dessutom startsnabb. Och han gick ju till final i Elitloppet. Rackham visade senast i Halmstad att han växt in i den yppersta eliten och han gör en spännande start på den absolut högsta nivån, säger en nöjd Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Night Brodde kommer att köras av sin tränare Conrad Lugauer som också berättar att formen är på topp.

– Han är i jättebra författning och får jag drömma så vill jag ha spår ett. På en bra bana kan han säkert springa 1.09,0.

Taktiken?

– Han är som sagt startsnabb…

image70a1.png

Rackham rundade ett starkt guldgäng i Halmstad senast och han är med all sannolikhet ännu bättre till Åbergs.

– Han verkar ha tagit det loppet bra. Rackham utvecklas hela tiden och han är gynnad av att tävla i den här höga klassen då det går fort hela vägen, säger tränaren Christoffer Eriksson.

Rackham kommer att köras av Robert Bergh då Christoffer Eriksson är avstängd.

– Jag har blivit så gammal att det inte gör så mycket. Det stora för mig är att Rackham är min första egentränade häst i Åbergs och att jag ropade in hästen på auktion och sedan tagit den hela vägen hit.

Med Night Brodde och Rackham är nu åtta hästar klara för Hugo Åbergs, men sportchef Ahlkvist är inte nöjd ännu.

– Nej, nu jobbar jag stenhårt för att få hit en internationell stjärna till. Jag tror att alla bitar ska falla på plats tidigt på tisdagsmorgonen.

Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs över 1609 meter och startspåren lottas efter lopp sju vid tisdagens tävlingar på Jägersro. Sedan tidigare är Dion Tesselaars Officer Stephen, Paul Hagoorts Mister F Daag, Joakim Lövgrens Oscar L.A, Per Nordströms Önas Prince, Frode Hamres Stoltheshow och Daniel Redéns Don Fanucci Zet klara för Åbergs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 26 juli.

Publicerad måndag 18 juli 2022.