Officer Stephen häst sex till Åbergs

Officer Stephen och Dion Tesselaar.

Häst nummer sex till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial kommer med färska internationella meriter. Officer Stephen var senast tvåa i Ulf Thoresen Grand International bakom Stoletheshow.


– Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med i Åbergs. Vi är väldigt nöjda med vad hästen presterat i år och jag ser fram mot tisdagskvällen på Jägersro, säger Dion Tesselaar.

Officer Stephen vann Charlottenlund Open i våras, vann ett försök till Sweden Cup och var sedan tvåa i finalen bakom Bepi Bi innan andraplatsen i Norge.

– Vi har en häst som är både stark och snabb, väldigt allround.

Mats Ahlkvist, Jägersros sportchef, är förstås väldigt nöjd sedan Tesselaar gett klartecken till start:

– Vi håller på att bygga upp Åbergs till något fantastiskt. Här har vi en riktigt spännande häst som kommer i absolut toppform, men nu vill jag avvakta loppen i Årjäng och Mikkeli innan vi kommer med ytterligare inbjudningar.

Dion Tesselaar kommer att köra Officer Stephen själv, precis som han kommer att göra med Gio Cash som startar som en av favoriterna i finalen av Breeders Course med 800 000 kronor till vinnaren som avgörs samma kväll.

– En minst sagt spännande kväll för mig och hela stallet, säger Dion Tesselaar.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 16 juli och St Michel i Mikkeli den 17 juli att få en inbjudan. Jägersro har också ett samarbete med Cagnes–Sur–Mer, La Capelle och Argentan där vinnarna också får en möjlighet att starta i Åbergs. Sedan tidigare är Paul Hagoorts Mister F Daag, Joakim Lövgrens Oscar L.A, Per Nordströms Önas Prince, Frode Hamres Stoltheshow och Daniel Redéns Don Fanucci Zet klara för Åbergs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 26 juli.

Publicerad torsdag 14 juli 2022.