När han glömt tjejerna vann han lopp igen

Lucky Guy Boko inledde karriären med fyra segrar på de sex första starterna, sen blev han intresserad av tjejer. Han blev hingstig och var mer intresserad av annat än att tävla. Så på senvåren blev han kastrerad och nu tävlar han igen.


– I höstas trodde vi att vi hade en bra häst, men sen fick han andra intressen. Nu har han gjort två starter efter kastration och nu är han tillbaka som tävlingshäst, sa tränaren Joakim Lövgren.

När Lövgren kastade loss bet det bra och Lucky Guy Boko bara rundade fältet och stack iväg till en lätt seger.

Andra segern för stallet grejade sedan säkre Thomas Linder som placerade Fantom Godiva utvändigt ledaren och sedan blev det en säker seger.

Men för att återvända till temat besvärliga hästar så spåddes Warrior’s Tale en lysande framtid som 3-åring, men sen har det gått snett och när han nu fick vinna var det första vinsten för året.

imagei8tp.png

 

– Äntligen, sa tränaren Helena Burman. Det var skönt att han fick visa hur bra han egentligen är.

Warrior’s Tale inledde med en seger tillsammans med Johnny Takter, som körde vid den här segern också, och efter vinsten sa Johnny att det här var en riktigt bra 3-åring.

– Det är klart att vi fick upp hoppet, men sen började det strula. Han blev hetsig och vi hade en massa stolpe ut.

Nu var det istället lite stolpe in, fram mellan galopperande hästar och utvändigt ledaren. Visst låg han på en del, men när Johnny Takter bad om lite extra stack han bara till ledningen och försvann från klungan med många längder´.

– Det är en fin typ, berömde Johnny Takter. Han har bra teknik och lungor, men han skulle kunna bli lite mer cool..

Johnny hade annars en fin kväll, körde två hästar och vann även med Baaria Ama. Fint placerad i andra ytter och när ledande favoriten Gaya de Pervenche gav upp var det fritt fram.

– Idag blev det bra. Vi fick fin draghjälp, berömde Johnny.

Great Gatsby As målgång2.jpg

 

Dagens häftigaste duell fick vi se i montéloppet där ridande Ronja Walter hade en tydlig plan med Great Gatsby As. Den gick ut på att hela tiden hålla sig före storfavoriten Zarenne Fas. En lyckad start, svar när attacken kom från favoriten och sedan en säker länge hela vägen ”hem”.

– Otroligt roligt att få vinna mot en så bra häst som Zarenne Fas, sa Ronja efter vinsten.

Från tävlingsdagen noterar vi också att Alex Persson tog andra raka med Matchpoint Pellini, den här gången fick han en tryckare på vägen men i en tät slutstrid höll han nosen först.

– Jag hade lite torskfrossa, kul att vi ändå kunde hålla undan.

Alex Persson.jpg

 

Staro McMillan tog också sin andra raka seger. Steen Juul var offensiv och tog över ledningen i ett tidigt skede, sen var det lugnt hela vägen hem.

– Kanske försöker vi hitta ett lopp i Berlin när vi ska dit med Staro Obrigado, annars kanske vi kommer tillbaka till Sverige, funderade Steen Juul.

 

Publicerad onsdag 20 juli 2022.